CHP Adana İl Başkanlığı'nca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitinge, sıcak ve güneşli havaya rağmen yoğun ilgi gösterildi. Alanda, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) nedeniyle sınav boyunca yayın yapılmaması dikkat çekerken, polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Adanalılar, öğle saatlerinden itibaren sıkı bir üst aramasının ardından mitingin yapılacağı alana alınırken, bölgede yer alan yüksek binaların çatı katlarına da Özel Harekat Timleri'nin yerleştirilmesi dikkat çekti. Mitinge katılanlara girişte partililerce CHP bayrakları dağıtılırken, alanda bulunanlar CHP'nin 'Bir Islıkta Sen Çal' adlı seçim müziğine kimi zaman ıslıklarıyla da eşlik etti.
Mitinge katılanlara üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun resminin olduğu rüzgarlıklar dağıtılırken, Kılıçdaroğlu'dan önce sahneyi yerel sanatçılar aldı. Alanda nükleer karşıtı pankartlar da açıldı. Adana Çevre Platformu'nca hazırlanan 'HES'lere Kömür Santrallerine Nükleere Hayır' pankartı yer alırken, 'Erezin'de Termik Santral İstemiyoruz' pankartı da açıldı. 'Türkiye'nin Umudu Kemal Kılıçdaroğlu', 'Halkın Kemali Gelecek Dertler Bitecek', 'Allah'ına Kurban Gandi Kemal' dövizleri de alanda dikkat çeken dövizler arasında yer aldı. Sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarının atıldığı mitingde CHP bayraklarının yanı sıra farklı boyutlardaki Türk bayrakları da dikkat çekti.
Dünya evine girmeye hazırlanan bir çiftte düğün salonu öncesinde Uğur Mumcu Meydanı'na gelerek mitinge katıldı. Gelinlik ve damatlıklarıyla platforma çıkan genç çifte, parti yöneticileri de altın bilezik taktı. Öte yandan, Kayseri mitinginin ardından hava yoluyla Şakirpaşa Havaalanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra buradan parti otobüsüyle Uğur Mumcu Meydanı'na ulaştı. Kılıçdaroğlu'nun geçiş güzergahında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanında halkı selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal
Kılıçdaroğlu, burada CHP Adana milletvekili adaylarını tanıttı. Kılıçdaroğlu, daha sonra projelerini anlatıp hükümete yüklendi, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de eşlik etti.