“İNGİLTERE'DE ŞEHİT YAKINI DİYE ANONS EDERLER”

Adana Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni de ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Nerede olursak olalım, nerede yaşarsak yaşayalım, ister doğuda, ister batı, ister kuzeyde, ister güneyde bizi birleştiren temel unsurlardan birisi de şehitlerimizdir. Şehitlerimiz bizim başımızın tacıdır. Onları sadece belli günlerde anmak değil, her zaman anmak gerekir. Şehitlerimiz arasında hiçbir ayrım yapılmamalıdır. Şehitlerimiz hepimizin ortak şehididir. Gazilerimiz aynı şekilde övgüye değerdir. Gazilerimiz de kimisi gözünü, kimisi kolunu, kimisi bacağını bıraktı onlar da zor şartlarda hayat mücadelesi veriyorlar. İngiltere'de bir şehit yakını ya da gazi bir mağazaya gittiğinde anons edilir, 'Mağazamızı falan şehidimizin yakını ya da gazimiz onurlandırmıştır' diye. Henüz bu düzeye gelmedik ama bunu yapmak zorundayız, bunu yapmalıyız.” diye konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM OLMASIN DİYE KANUN TEKLİFİ VERDİK, İKTİDAR YANAŞMADI

Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurova Belediyesinin temel atma ve açılış törenleri sırasında yaptığı konuşmada da şehit ve gazi yakınlarından “Şehit ve gaziler arasında ayrım yapıldığı” şikayetlerini dinlediğini belirterek, vatandaşlara şunları söyledi:

 “Şehit ve gaziler arasında ayrım olmaz. Bir şehit yakını ‘15 Temmuz şehitleriyle diğer şehitler arasında fark yaratıyorlar' dedi. Biz ‘Şehitler arasında fark olmasın' diye kanun teklifi verdik. Ancak iktidar partisi yanaşmadı. İktidar partisi milletvekillerine şunu söyleyin; ‘Şehitler arasında ayrım yapmayın. CHP'nin kanun teklifini siz de destekleyin' deyin.”

İSTİKLAL MARŞI'NA KİMSE SÖZ EDEMEZ

İstiklal Marşı konusundaki tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, “İstiklal Marşı bizim onurumuz, bu ülkenin gururudur, İstiklal Marşı'na hiç kimse söz edemez. Dedelerimiz Milli Kurtuluş savaşı verip düşmanı denize dökerken bir deli çıkıp diyor ki ‘Keşke Yunanistan galip gelseydi…' Bunu söyleyen bir deli ve bu kişiye Cumhurbaşkanı ziyarete gidiyor ‘geçmiş olsun' diyor.  Merak ediyorum ‘sen de mi böyle düşünüyorsun, sen de mi aynı görüşü paylaşıyorsun'. diye Cumhurbaşkanına sormak istiyorum.” dedi.  

O KONUŞTUKÇA TOPLUM GERİLİYOR

CHP Lideri, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştukça toplumu gerdiğini ima ederek şunları söyledi:
“Konuştukça toplumu geriyorlar. Hele bir zat var, sabah konuşuyor, akşam konuşuyor , ikindi konuşuyor , gece yarısı konuşuyor, sabah kalkıyoruz yine konuşuyor. O konuştukça toplum geriliyor. Fazla konuşuyorlar dolar artıyor, fazla konuşuyorlar işsizlik artıyor, fazla konuşuyorlar çitçi perişan, esnaf perişan. ‘Taşeron işçileri kadroya alın' dedik . Şimdi bir sınav yapıyorlar. Ne sınavı kardeşim, adam çalışıyor, emek harcıyor. Sen çalıyorsun o çalmıyor, sen malı götürüyorsun o götürmüyor, alın teriyle çalışıyor. Hangi partiden olursa olsun bütün taşeronlara kadro verilmeli. Eğer bir kişi çıkartılırsa söz veriyorum 2019'da ona o görevi tekrar vereceğiz.”

Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Hatay, Denizli gibi büyük şehirleri alacaklarını öne sürdü.