CHP Ceyhan belediye başkanlığı adayı, Orman eski Bakanı Arif Sezer ‘Kentsel dönüşüm’ projesini tekellerden kurtarıp halkla birlikte yapacaklarını söyledi.

  Kentsel dönüşüm adı altında korkunç derecede rant kapılarının açıldığını belirten Arif sezer “ Bir binanın arsa payı d76a dahil olmak üzere maliyeti bellidir. Ancak bu gün yapılan uygulamalarda kentsel dönüşüm adı altında yeşil alanlar, ya da kamusal alanlar ele alınarak arsa maliyeti yok pahasına olmasına rağmen halka yüksek bedellerle ödetilmektedir. Bizler TOKİ gibi tefe tüfe olmadan fakir fukaranın konut sorununu çözeceğiz” dedi.

TEK TİP PROJELERLE HALK KENDİ KENTİNİ KURACAK

Halkın kendi evini kendisinin yapmasının demokrasinin bir gereği olduğunu belirten Sezer, “ Önemli olan halkın kendisinin üretime ve tüketime ortak edilmesidir. Halk kendi kendini yönetmenin bilincini içinde olmalıdır. Bu açıdan baktığımız zaman kentsel dönüşüm’ü halkın yine kendisi yapacaktır.

Halkın kuracağı kent kooperatifleri ile belediyenin vereceği tek tip projeli evlerde, alt yapısı tamamlanmış, su ve kanalizasyon sorunu olmadan,  hem kentsel dönüşümü başarmış olacağız, hem de halkın kendisini ev sahibi yapmış olacağız” dedi.

 Halkın kuracağı kooperatiflerin belediyenin denetiminde olacağını belirten Arif Sezer bu sayede kimse art niyetli davranamayacak, halkın kendisi kendi evini yapmış olacak ve Ceyhan tek tip projelerle daha düzenle bir kent haline gelmiş olacak” dedi.