Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Kürecik NATO’nun’ diyor. Yalan söylüyor. 2014 sonunda burası NATO’ya devredilecek. Kapat. Cezalandıracaksan, adam gibi kararını alacaksın, cezalandıracaksın. Hep beraber de arkanda dururuz” dedi.

Grup konuşmasında R.T. Erdoğan’a hodri meydan da diyen Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle…

-“El-Kaide ve IŞİD’e giden insani yardım malzemesi değil, füzeler, silahlar. Erdoğan, ‘Müslüman Müslümanı öldürüyor’ diyor. Öldüren, O’nun eline silah veren sensin. Utanmadan böyle konuşan da sensin.”

-“Katar’la hangi haltları işliyorsunuz siz? Ölen her çocuğun sorumlususunuz.Ortadoğu’da akan kanın sorumlusu Erdoğan ve Davutoğlu ikilisidir.”

-“Ramazan ayındayız. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum: İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden insanlar birbirlerini gırtlaklıyorlar? Eğer bu dış politika ile gidersin tablo kaçınılmazdır. Yarın onun faturası bu millete kesilecek”

-“Bu tablodan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Yarın sandığa gideceğiz. Ya felakete ortak olacağız, ya da Türkiye’nin refahı için çalışacağız. Ya Ortadoğu bataklığına sürükleneceğiz ya da Ortadoğu bataklığından çıkacağız. Herkes elini vicdanına koyup sandığa öyle gitsin.”

-”Fikri sorulmayan, dikkate alınmayan, Ortadoğu’da ve dünyada yalnızlaşan bir Türkiye var. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Böyle bir Türkiye’yi arzu ediyorsanız, adresiniz belli, gidin AKP’ye oy verin. ‘Hayır Türkiye dünyada yalnızlaşmamalı, bölgesinde güçlü olmalı, sözü dinlenmeli’ diyorsanız, Türkiye’nin bu hükümetten kurtulması gerekiyor”

“Gazze’de insanlar öldürülüyor. Yakıtı bunlar veriyorlar. ‘Efendim, biz yakıt vermiyoruz.’ Geçiniz onları siz.İsrail ile ticari ilişkilerini mi kestin? Hayır. Askeri ilişkilerini mi kestin? Hayır”

-“Yapacağın bir şey var, adres de verdik. Malatya’da Kürecik radar istasyonunu kapatırsın. Yapabilir mi? Hayır, Kürecik’in yanına bile gelemez”

-“10 Şubat 2012′de ABD ile İsrail ortak tatbikat yaptı. Kürecik Radar İstasyonu ile İsrail’deki benzeri ile haber konusunda bir aksama çıkar mı çıkmaz mı test ettiler.  Her türlü bilgi oraya aktarılıyor”

-“BM Güvenlik Konseyi’nin toplanması için çağrıyı Ürdün’ün yapıyor.Türkiye dışlanmış durumda. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor”

-“BM Genel Sekreteri gelecek Ortadoğu’ya. Pek çok ülkeyi gezecek, taraflarla konuşacak. Türkiye hesapta yok. Niye yok? Çünkü Türkiye’nin bölgede ağırlığı kalmadı.”

-“Mahmut Abbas, Türkiye’ye davet edildi. Dedi ki, bizim talebimiz üzerine, Mısırlı kardeşlerimiz de girişimde bulundular. Bunun temel amacı ateşkesin sağlanması. ‘Mısır’a gittik söyledik, (Araya gir, ateşkesi sağla.) Mısır araya girdi. Abbas’ın söyledikleri Çok açık ve net.”

-“Bunu niye söylüyor? Mısır Dişişleri Bakanı’nın  ‘Ateşkesi sağlayacağız, Türkiye ve Katar engel oluyor.’  Açıklaması var. Mahmut Abbas da diplomatik bir dille bunu söylüyor. Şimdi soruyorum: Katar’la beraber hangi haltları işliyorsunuz siz? Ölen her çocuğun sorumlususunuz siz. Mahmut Abbas gayet açık ve net söylüyor.”

-“Cumhuriyet tarihi boyunca dış politikada edindiğimiz bütün itibarı sıfırladınız.”

-“Dış politikanın temel özelliği, iç politikaya alet edilmemesidir. Dış politikada, bir satranç oyuncusunun ustalığı ile hareket edilir. Hamaset edebiyatı dış politikada olmaz”

-“ Tarihe bakın, dış politikayı iç politikanın malzemesi haline, diktatörler getirir. İçeride ve dışarıda yeni düşmanlar yaratırlar. Benzer tabloyu şimdi Türkiye yaşıyor”

-“Zaten yastayız, zaten üzülüyoruz. Çocuklar öldürülür de orantısız güç kullanılır da insan üzülmez mi? Üzülür. Ama soruyorum, Türkiye’nin Ortadoğu’da bir ağırlığı var mı?

-“Bölgede ivedilikle bir ateşkes sağlanmalıdır. Peki,  Türkiye ne yapıyor? İktidar sadece konuşuyor. Madem konuşuyorsun, peki ne yapıyorsun? Bir cümle istiyorum,  İsrail ile ilgili ne yaptın sen?”

-”Gazze’yle ilgili ne yaptın sen? ‘Efendim üç günlük yas ilan ettik…’ Güzel.. Peki  Türkmenler vardı, öldürüldü. Hiç aklına yas ilan etmek geldi mi?”

Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir ilgi ve coşkulu sloganlarla geldiği CHP TBMM Grup toplantısında iç ve dış sorunları değerlendirdi.