CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hacıbektaş’ta, “Aynı dine inanan iki insanın biribirini öldürdüğü günümüzde, aslan ile ceylanı aynı kucakta tutan Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız çok dersler vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Gönüller sultanı Hacı Bektaş-ı Veli, tasavvuf dünyasında Allah dostu anlamına gelir. Allah’ın dostu olabilmek ve onun sevgisini kazanabilmek elbette büyük bir şeref. Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolu güzeli keşfetme ve güzeli yaşama sanatıdır. Biz güzeli ve güzellikleri nerede yitirdiğimizi bilirsek,  o güzellikleri yeniden keşfetmenin imkânını da ancak o zaman yakalarız”

-“Yeniden Mevlana’ya çevirelim yüzümüzü. Yeniden Yunusla hasbıhal edelim, yeniden Pir Sultan Abdal’ı, Dadaloğlu’nu analım. Yeniden Hacı Bektaş-ı Veli’nin dergâhında gönüllerimizi merhamet ve aşk ırmağıyla yıkayalım. Bunu yaptığımız zaman evrensel değerleri yakalamış olacağız.” .

-“Hacı Bektaş-ı Veli’nin toplum ideali temel olarak ahlaklı ve erdemli bir toplum tasavvurudur. Ahlaklı ve erdemli toplum saygı, paylaşım, adalet, hak, hukuk, hukuk, eşitlik,cömertlik, emeğe saygı gibi temel ahlaki ilkeler etrafında bir araya gelen toplumdur.”

- “Ahlaki ölçüleri ve değerleri çürümüş, diğerini düşman gören, kendinden başkalarını ötekileştiren, insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kurmaya çalışan bir anlayıştan  barış ve huzur üretmesi beklenemez”

-“ Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Tüm vahşeti de din adına yaptıklarını iddia eden zalimlerin Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi tanısalardı, onların sevgisini, aşkını, muhabbetini bilselerdi bunu asla yapmazlardıAhlaklı ve erdemli toplumdan neyi kastediyoruz.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük ilgi, sevgi, coşku, alkış ve sloganlarla karşılandığı Hacıbektaş’ta, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenine yurt içi ve yurt dışından çok büyük katılım oldu.