Adana Kız Lisesinin geleneksel haline getirdiği ‘Plav Günü’nün ikincisi coşkuyla kutladı. Okul Müdürü M. Hanifi Çelik ve Aile Birliği Başkanı Zübeyde Yıldar tarafından organize edilen eski-yeni öğrencilerin bir araya geldiği etkinliğe AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak ve partililer katıldı. Gürkan, okul bahçesinde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, okulun eksiklerini gidereceklerini sözü verirken, “Eğitim yuvalarına faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Törende açılış konuşması yapan Okul müdürü Çelik, amaçlarının öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki diyalogu güçlendirmek olduğunu belirtti.  Çelik, “Var olan okul kültürünü daha da geliştirmek, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize okulumuzu sevdirerek birlik ve bütünlük içerisinde eğitim öğretimin kalitesini artırmak amacıyla bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi. Hanifi Çelik ayrıca bu yıl mezun olacak öğrencilerine hayatları boyunca başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Pilav Günü nü geleneksel hale getirdiklerini belirten Adana Kız Lisesi Okul aile Birliği Başkanı Zübeyde Yıldar da, “Okulumuza ve öğrencilere destek olması için düşündüğümüz bu tür etkinliği yılda bir defa olsa düzenlemeye kararlıyız” şeklinde konuştu.     

 AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak ise liselilerin bu anlamlı günlerinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu  ifade etti.

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Milletvekili Fatoş Gürkan’da okulun bahçe ve çevre düzenlenmesi, park alanı olan arazinin okula spor kompleksi olarak yaptırılması için girişimler de bulunacağını söyledi. Gürkan, kız öğrencileri karşısında görünce lisedeki günlerini hatırladığını söyledi.  Gürkan, “Buralardan, bu eğitim yuvalarından aldığımız duygu ve düşüncelerle, edindiğimiz değerlerle, daha da faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu arada, ‘Bilgi Kültür’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Kutlu Doğum haftası sebebiyle Müftülüğün okullar arasında düzenlediği şiir yarışmasında Çukurova ilçesinde birinci, Adana da ise ikinci olan okul öğrencisi Kübra Altın’a  ise altın  takdim edildi. Tören sonunda misafirlere etli pilav dağıtıldı. Öğrenci ile velilerin ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Fatoş Gürkan, burada bazıların sorunlarını dinleyerek not aldı.
Okul bahçesinde gerçekleşen pilav gününde eski öğrenciler birbirleriyle hasret giderirken, mevcut öğrenci, öğretmen ve veliler ise çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.