Yüce Önder Atatürk’ün Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyetin 90. yıldönümünü ilk günkü gibi coşkuyla kutladıklarını belirten Uğur Kızıl, bu emanete Türk’üm diyen herkesin en iyi şekilde sahip çıkması gerektiğini söyledi.

MHP Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, “Bundan 90 yıl önce yüce önder Atatürk’ün önderliğinde bu vatanın evlatları, bu kutsal topraklara yabancı devletlerin çizmesinin basmasına tahammül göstermediler. Kanları, canları pahasına büyük bir mücadele verdiler ve bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu toprakları bizlere kanlarıyla, canlarıyla emanet ettiler. Bizim işimiz aslında onlardan çok daha kolay. Biz Aziz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde ve 10. Yıl Nutku’nda belirttiği gibi bu vatana sahip çıkma mecburiyetindeyiz. Bu vatana geçmişten bu yana hor bakan, kem gözle bakan dâhili ve harici düşmanlar hep olagelmiştir. Ama bugün aynı şekilde ülkenin bir bölgesini bu topraklardan bu vatan parçasından koparabilmek için gayret gösteren hainler mevcuttur. Bizler her zamankinden daha fazla dayanışma içerisinde olmaya, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya, bu vatana sahip çıkmaya, milletin birliği, vatanın bölünmezliği anlamında dik duruş göstermeye mecburuz. Yine Aziz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde belirttiği gibi ‘Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet hatta ihanet içerisinde bulunabilirler’ dediği gibi bu ülkeyi yönetenler geçmişte de dönem dönem bu gafleti göstermiştir. Bugünde yarında göstermemesi için hiçbir sebepte yoktur. Çünkü bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen başta AB ve Amerika olmak üzere bu ülkeye göz dikenler her zaman uyanık olmakta bizi uyurken yakalamak için gayret göstermektedir. Dolayısıyla hem Cumhuriyetimize sahip çıkacağız hem milli değerlerimize sahip çıkacağız hem vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkacağız ve Allah’ın izniyle biz bir olduğumuz sürece, iri olduğumuz sürece, diri olduğumuz sürece geçmişte olduğu gibi bu milletin başını hiç kimseye eğdirmeyeceğiz” dedi.

Bu ülkede millet ve bayrak sevdalıları var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyetini kimsenin yıkamayacağını kaydeden Kızıl, “Aziz milletim, müsterih ol, bu ülkede hala, Türküm, doğruyum, çalışkanım diyebilen, varlığım Türk varlığına armağan olsun diye haykıran ne mutlu Türküm diyene demekten mutluluk duyabilen, vatan, millet, bayrak sevdalıları vardır” şeklinde konuştu.

Uğur Kızıl , “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında, milletimizin kayıtsız, şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak üzere ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımız sonucunda, bize bu ülkeyi ve İstiklalimiz bahşeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize, minnet ve şükran duygularımızla, onlara yüce Allah’tan rahmet diler, en büyük bayramımızın 90. yılını aynı ruh ve düşünce ile kutlu olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.