İtfaiyecilerin zor ve önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Kızıl, "25 Eylül 1923 yılında çıkarılan kanunla belediyeler bünyesine katılan itfaiyecilik köklü ve eski bir teşkilattır. Her zaman göreve hazır 7 gün 24 saat görevlerini aksatmadan yürüten tüm Belediyeler itfaiye personelinin ve Orman yangın müdahale ekiplerinin itfaiye haftasını kutluyorum" diye konuştu.

Seyhan İlçe Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, " Günümüze kadar değişik kimliklerle gelen itfaiyecilik çok ulvi bir görevdir. Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden İtfaiye teşkilatlarımız bu görevlerini yerine getirirken hayatlarını hiçe sayarak canla başla çalışmaktadırlar. Bugüne kadar yangın ve çeşitli afetlerle hayatını kaybetmiş itfaiyecilerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

İtfaiyeciliğin temelinin gönüllülük, özveri ve fedakârlığa dayanan meşakkatli bir meslek olduğunu, görevlerini ifa ederken itfaiyecilerin hayatlarını dahi feda etmekten çekinmediğini kaydeden Kızıl, "İtfaiye Haftası"nı kutlar, çalışmalarında başarılarının devamını dilerim”dedi.