Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, esnaf ve sanatkarın, küçük ve orta boy sanayicinin derin bir ekonomik buhrana sürüklendiğini vurguladı. Dr. Şevkin, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse, Milletvekili Adayı Bülent Maraklı, Milletvekili Aday Adayı Orhan Toklu, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticilerle birlikte esnafı gezdi.
TRAKTÖRCÜLER VE SANAYİ SİTESİNİ GEZDİ
İmamoğlu Traktörcüler Sitesi ve İmamoğlu Sanayi Sitesi’nde esnaf ve sanatkarlar ile sanayicilere CHP iktidarında yapılacak değişim ve gelişime işaret eden Dr. Şevkin, Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) borç ve vergi yükü altında ezildiğini, yüksek maliyetler nedeniyle zarar edip üretimden çekildiğini söyledi.


“TÜRKİYE, NİTELİKLİ GÖÇ VERİYOR”
Sanayicilerin, istikrarsız dış politika yüzünden pazar kaybettiğini, küresel rekabet avantajını yitirdiğini kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Ülkemizin genç kuşakları, niteliksiz eğitim sisteminden zarar görüyor. Paralı eğitimden ve kötü sınav sisteminden muzdarip oluyor. Dünya sıralamasında hızla geriliyor. İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz, okurken çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Ülkemiz bilim ve teknolojide geri bırakılıyor. Türkiye, nitelikli göç veren; niteliksiz sığınmacı kabul eden bir ülke konumuna geriliyor.”
“YOL, BANA EKMEK Mİ VERİYOR”
25 Haziran’da daha güzel bir Türkiye’ye uyanılacağına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu inançla çalışıyoruz. Milletimize güveniyoruz” diye konuştu. Dr.Şevkin’e derdini anlatan sanayici Selçuk Çetin isimli vatandaş ise, “Sorunlarımız büyük. Yol bana ekmek mi veriyor” şeklinde konuştu. Dr. Şevkin, CHP iktidarında gerçekleşecek teşvik ve iyileştirmelerle küçük esnaf ve sanayicinin yüzünün güleceğini sözlerine ekledi.