Türk tarihinin en destansı zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer ile Kurban bayramları nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Kolcu, her iki bayramı aynı zaman dilimi içinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz askeri dehası sayesinde, Kurtuluş Savaşı’nın, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle taçlandığına dikkat çeken Kolcu, “Böylelikle, genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temelleri de atılmış oldu” dedi.

CHP Seyhan İlçe Başkanı Kolcu, açıklamasına daha sonra şöyle devam etti:

 “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1924’te Dumlupınar’da, halkımıza seslenirken, 30 Ağustos Zaferi’nin ulusal tarihimiz ve dünya tarihi açısından önemini şöyle dile getiriyordu: ‘Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır’.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerinden tam 95 yıl geçti. Büyük Önder’in yokluklar ve yoksunluklar içinde kurduğu laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin halkımıza ve ülkemize armağan ettiği birçok kazanımlar birer elden çıkarıldı, bilinçi çabalarla yokedildi, edilmeye de devam ediyor. Ama bilinmelidir ki, Ulu Önder Atatürk’ün de vurguladığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri, bu zaferle atıldı, ölümsüz yaşayıcı burada taçlandırıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünü kutlarken; Büyük Önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, özlemle arıyoruz”

DAYANIŞMA GÜNLERİ

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, 1 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı’nı da kutladı. Dini bayramlarımızın, dayanışma, yardımlaşma, küskünlüklerin, dargınlıkların sona erdiği müstesna günler olduğunu belirten Kolcu, “Birkaç gün sonra mübarek Kurban Bayramı’mızı kutlayacağız. Ne yazık ki, bu yılki Kurban Bayramı’nı da ülkemizde başta adalet arayışı olmak üzere, bölgemizde ve dünyanın birçok coğrafyasında ise akan kan ve gözyaşı deryası içinde kutlamak zorunda kalmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm olumsuzluklara karşın, Kurban Bayramı’nın ülkemize, bölgemize ve dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğiyle, başta Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarım”