Adanahabermerkezi.com

Ak Parti'de yaklaşık 3 aydır, mevcut Başkan Fikret Yeni'nin "İşaret edildiği" algısı oluşturulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yaşından beri yol arkadaşı olan,  Aydın Binboğa'nın Ankara'da yaptığı özel görüşmelerden çok olumlu işaret aldığı ve İl kongresinde aday olacağı belirtiliyor.

AYDIN BİNBOĞA, ERBAKAN DÖNEMİNDEN BERİ ERDOĞAN'IN YOL ARKADAŞI

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok eskiye dayalı yol arkadaşlığı bulunan Aydın Binboğa'nın, Milli Görüş'te Necmettin Erbakan döneminden beri cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı çizgide olması, Milli Gençlik Vakfı ve Refah Partisi kökenli olduğu ve Teşkilatçılığın içşnden geldiği için verilen her görevi layıkıyla yapması avantaj olarak gösteriliyor. 

 Ekonomist ve Uluslararası Yatırım Uzmanı olan Aydın Binboğa'nın olumlu görüşmeler yapmasının ardından İl kongresinde oy kullanacak delegelerden büyük destek aldığı ve Adana Kulislerinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan ın  Aydın Binboğa'yı İl Başkanı mı yapacak?" yorumlarına neden oldu. 

AK PARTİ DE 2. ABDULLAH DOĞRU VAKASI OLACAK MI?

Ankara kulislerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Metal yorgunluğu" vurgusunun ardından daha önce  dönemin Ak Parti İl Başkanı Abdullah Doğru'ya seçim yapılacağı günün bir önceki gecesinde "Çekil" dediği anımsatılırken, çok zorlu geçecek yerel ve genel seçimler öncesi yenilenmenin mümkün olabileceğini öne sürüyorlar. Kulislere göre, Aydın Binboğa'nın il başkanı olmasının Adana Akparti Tabanında  heyecana da yol açacağı görülüyor

İL BAŞKANI FİKRET YENİ'DEN ŞOK SÖYLEM
Bu arada Çarşamba akşamı bir Televizyonun canlı yayınına katılan Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, çalışmalarını ve teşkilatlanmayı anlattı. Ancak Başkan Yeni proğram sonunda kongre sürecinde "kesin adayım" gibi cümleler kullanmak yerine "Bundan sonra olamayabilirim" cümlesini kullanması dikkat çekti. Başkan Yeni'nin bu söylemle ne demek istediği ise farklı yorumlara neden oldu.