Türkiye'de sadece birkaç belediyede uygulamaya konan Adana'da ise sadece Seyhan Belediyesi'nin hayata geçirdiği çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışması hızla devam ediyor.

5 YILDA ÖNEMLİ BİR KISMI YERLEŞTİRİLECEK

Çöp Konteynerlerinin yer altına alınması ile ilgili olarak Evren Sitesi bölgesindeki çalışmaları inceleyen Başkan Zeydan Karalar, Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger'den bilgi aldı. Çöp konteynerlerinin yer altına alınmasından dolayı vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Karalar, bu anlamda ilk 5 yılda şehir merkezinden başlayarak konteynerlerinin önemli bir kısmının yeraltına alacaklarını söyledi. Başkan Karalar, "Temizlik belediyelerin ilk görevidir. Ancak tek görevi değildir. bizler göreve gelir gelmez en çok şikayet aldığımız temizliğe el attık. Görüyoruz ki vatandaşlarımız temizlik hizmetlerinden çok memnun. Bugün ise ilçenin her noktasına yeraltı çöp konteynerlerini yerleştirme çalışmalarını yapıyoruz. Allah izinverirse ilk 5 yılımızda şehir merkezini tamamiyle bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

AVRUPA 40 YIL ÖNCE YAPMIŞ 

Avrupa'da yeraltı çöp konteyneri uygulamasına 40 yıl önce başladığına vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ne yazık ki Türkiye'de bu uygulamanın birkaç belediye Adana'da ise sadece Seyhan Belediyesi tarafından uygulandığını söyledi. Başkan Karalar, "Gelişmiş toplumlar, Avrupa 40 yıl önce bu işi yapmış. Ülkemizde ise sadece birkaç belediye bu uygulamayı hayakta geçirmiş. yılların geç kalmışlığını telafi edeceğiz" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Başkan Zeydan Karalar'ın ziyaretinden ve yapılan hizmetlerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten mahalle sakinleri teşekkür etti. Çöp konteynerlerinin daha sağlıklı bir ortam yaratacağına inandıklarını belirten mahalle sakinleri, "Yıllardır ellerimizde poşetlerle çöp kamyonu bekledik. Yada evin önüne bırakırdık. Bu durum bizler için sağlıksız ortamlardı. Ancak bugün çöplerimiz yer altına alınıyor. Bu hizmetten dolayı başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.