Önceki hafta Ceyhan’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde, bir apartmanın 7. katında meydana gelen yangın kamuoyu gündeminde sıcaklığını kuruyor. Halkın tepkisine neden olan ‘Yangın rezaleti’ne bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Kemal Gürsel Korkmaz’dan geldi. Yangını basından izlediğini söyleyen Korkmaz, eğer bir belediye başkanı halkını ateşin içinde bırakıyor ve müdahale edemiyorsa o koltuktan derhal istifa etmesi gerekir diye konuştu.

HALKI ATEŞİN İÇİNDE BIRAKAN BELEDİYECİLİK OLAMAZ

Yangın görüntülerinden ziyade itfaiyenin çaresizliğini hayretler içerisinde izlediğini ifade eden Korkmaz; “3 dönem Ceyhan’ı yöneten bir belediye başkanı, ilçesinin eksiklerini analiz etmez mi? Bu apartmanlara ruhsat veren belediye başkanı, olası bir olay karşısında tedbir almaz mı? Şehircilikten söz etmek kolay, önemli olan şehir statüsünde halka hizmet sunabilmektir. Bu görüntüleri izleyenler bu ilçede belediyecilik ve şehircilikten söz etmesi mümkün değil” dedi.

Söz konusu olaydan sonra apartmanlarda oturan vatandaşların her gün korku içerisinde evlerine gittiğini ifade eden Başkan Adayı Eczacı Korkmaz; “Eğer bir belediye başkanı halkını ateşin içinde bırakıyor ve müdahale edemiyorsa, o koltuğu işgal etmemeli. 14 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Sayın Hüseyin Sözlü, kaç apartmanın yapılması için ruhsat verdi? Bu ruhsatları verirken, orada oturacak vatandaşa hizmet vermenin görevi olduğunu bilmiyor mu? Çıkan yangında can kaybının yaşanmaması bir nebze de olsa yüreğimize su serperken, bir daha yaşanacak olası bir yangında bu kadar şanslı olabilir miyiz acaba? Yangın sonrası adeta başını kuma gömen Sözlü’nün çıkıp halktan özür dileyip istifa etmesi en doğru karar olur” diye konuştu.

 

CEYHAN’DA YÜZÜ YOK, ADANA’YA KAÇIYOR

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediyesine aday adayı olmasını, ‘Ceyhan’da seçmenin karşısına çıkacak yüzü kalmadı’ olarak değerlendiren CHP Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Kemal Gürsel Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “3 dönem Ceyhan’da belediye başkanı seçilen Sözlü, ilçede elle tutulur bir hizmete imza atamadı. Soruyorum; bir spor kompleksi mi yaptı, ilçenin alt ve üst geçit sorununu mu çözdü, yatırımcıların gelmesini mi sağladı? Sözlü, yıllardır yapamadıkları gün yüzüne çıktığını görünce çareyi Adana’ya kaçmakta buldu. Siyasi geleceğini heba etmek istemeyen Sözü, ‘Boğulacaksam büyük denizde boğulayım’ mantığı ile Büyükşehir’e soyunuyor. Kendisine oy verenlerin bile ‘Elim Kırılsaydı’ dediğini bilen Sözlü, Ceyhan’da kazanamayacağını anlayınca Adana’ya gidiyor. İlçemizde 14 yıldır belediyeyi yöneten Sözlü’nün bir itfaiye aracı bile alamadığını, halkını ateşin içinde bıraktığını biliyor da Adana seçmeni ne yazık ki bunu bilmiyor” dedi.

 

YANGIN OLAYI

Ceyhan’ın Cumhuriyet Mahallesi Bahçekapı Apartmanı 7. kattaki Hikmet Bilen’e ait evde meydana gelen yangın, elektrik kontağından kaynaklandığı öğrenildi. Yangının meydana gelmesinden sonra itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi ancak 5. kata ulaşan merdivenle yangına müdahale etmesi görenleri şaşkına uğrattı. Merdivenin ulaşamadığı yedinci kattaki yangına itfaiye erleri yangın tüpleri ile müdahale edince bir itfaiye personeli dumandan zehirlendi. Yangın ancak 2 saat sonra kontrol altına alınabildi.