Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Fatih Köylü, 90 yıldır coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin, ülkemizin sadece bir yönetim şekli değil, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olduğunu bildirdi.

Fatih Köylü, Cumhuriyet'in 90. yıldönümü münasebetiye bir kutlama mesajı yayınladı. Fatih Köylü, mesajında, Cumhuriyet'in Türk milletinin ufkunu açtığını belirterek, millet olarak Cumhuriyetin kazanımlarına bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağını kaydetti.

Fatih Köylü, mesajında şunları söyledi:

"Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir.

 “Yurtta ve dünyada barış” düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, Cumhuriyetin getirdiği kazanımları en güzel şekilde korumasını bilecektir.

Cumhuriyet, Türk Milleti’nin karakterine çok uygundur. “Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Millî istiklâl bence bir hayat meselesidir” diyen Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık için en uygun idare olan Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığına son derece düşkün olan Türk Milletinin tabiatına da uygun görmektedir.  Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Cumhuriyet gençliği, ne derecede elverişsiz şartlar içinde ne kadar büyük güçlüklerin aşıldığını hatırlayarak, Atamızın engin yurtseverliğinden ve aydınlık düşüncelerinden ilham almaktan asla vazgeçmeyecektir.

En çetin güçlükleri yenerek, çok ağır bedellerle büyük cefa ve zorlukların ardından sahip olunan, hür ve bağımsız Cumhuriyet’in değerini çok iyi bilmekte, devralınan bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla, her geçen gün daha da güçlenerek gelecek nesillere millet olarak taşımaya devam edeceğiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutlar, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anarım."