Halkla her cuma Halk Günü’nde, muhtarlarla ayda bir kahvaltıda, tüm STK’lar, meslek odaları, akademisyenler ve sanatçılarla Danışma Kurulu’nda her üç ayda bir görüşen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, altı ayın ardından köyleri ikinci kez ziyaret etti. Bir günde dört köyü dolaşarak köylülerin taleplerini not alan Başkan Çetin’e Fadıl ve Bozcalar köyündeki vatandaşlardan övgü geldi. Çetin, “Seçildikten sonra telefonumu da değiştirmedim, isteyen ulaşıyor ama bazen çok yoğun olduğumda meşgule alıyorum. Kimse ‘Başkana ulaşamadım’ diyemez” diye konuştu.

HER KÖYE PARK, BİLGİSAYAR VE MOBESE

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Başkanı da olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin sırasıyla muhtarlar Doğan Açıkgöz (Söğütlü), Ali Çopur (Gökkuyu) , Emin İnce (Fadıl) ve Ali Küçük  (Bozcalar) tarafından karşılandığı köylerde sorun dinledi, talepleri aldı, projelerini anlattı. “Nasıl ki halkla, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle ara ara buluşuyorsam en geç altı ayda bir tüm köyleri dolaşıp dert dinlemeye devam edeceğim” diyen Başkan Çetin her köye park, çok işlevli taziye evi, muhtar evi  yapılacağını, yolların düzeltileceğini ve güvenlik için kamera koyulacağını müjdeledi.

BEN HER PARTİDEN HERKESİN BAŞKANIYIM

Kendisine oy vermiş olsun ya da olmasın tüm vatandaşların belediye başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Soner Çetin, sıkma, börek, ayran ve çay ikram edilen köylerde vatandaşların Çukurova Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına girmeyen ana yol yapımı, kömür talebi ve altyapı konusundaki taleplerini de not aldı. “Bu sorunların da ilgili mercilerde takipçisi olacağız” diyen Çetin şöyle dedi: 30 Mart seçimleri bitmiş ve geride kalmıştır. Hangi partiden olursanız olun, oy vermiş olun ya da olmayın ben her partiden hepinizin başkanıyım, eşit hizmet götürmek benim asli görevim.