Kozan Belediyesi Karacaoğlan Kütüphanesinde gerçekleşen törene, Kaymakam Avni Oral, Belediye Başkanımız Musa Öztürk, Garnizon Komutan Vekili ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk ile kamu kurum müdürleri, siyasi parti yetkilileri, STK Temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kozan Belediye Başkanı Öztürk ise yaptığı konuşmada, küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği Rahmet ve Şevkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Bayramlaşmak münasebetiyle bir araya geldik ama aklımız Filistinde, Gazze’de, Irak’da, Kerkük’de Suriye’de kısacası Müslüman kanı akan her yerde. Bir yandan mutlu bir bayrama girdik ama diğer yandan ise buruk. Dilerim ki bu akan kan artık durur. Tüm Müslümanlar kaynaşsın ve Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın dedi.

Kozan Kaymakamı Oral, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Birlik ve dirliğin, hoşgörü ve sevginin simgesi olan bayramlarda, düşmanlıkları, dargınlıkları bir yana bırakarak dostluklara yönelinmesi, birlikteliği sağlayan ortak değerlere sahip çıkarak bu duyguların gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade eden Oral, başta Filistin olmak üzere İslam ve Türk dünyasında yaşanan olumsuz gelişmelerin bayramın buruk yaşanmasına sebep olduğunu anlattı. 

Bayramlaşma programı, protokol üyelerinin Jandarma komutanlığı, Kozan Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şehit Aileleri ziyaretleriyle sona erdi