Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Cumhuriyeti’ni kuran, çağdaşlık hedefi doğrultusunda Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.yaşını kutladı.

CHP HERKES İÇİN VAR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurulduğu günden bu yana ülkenin geleceği,  halkın huzuru, refahı ve mutluluğu için halkçı politikalar ürettiğine işaret eden Av. Kozay, “Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de herkes için var. Ülkemizi demokrasiyle tanıştıran, ülkenin en zor dönemlerinde sorumluluk alıp kuruluş amacı doğrultusunda hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin attığı sağlam temeller bugün Cumhuriyetimizi ayakta tutmaktadır” dedi.

“CHP AYRIM YAPMADAN HERKESİ KUCAKLAYAN PARTİDİR”

Kökleri Kuvayı Milliye’ye dayanan CHP’nin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda etnik kökeni, dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm yurttaşları kucaklayan parti olduğunun altını çizen Av. Kozay,  “Ulusal birliği sağlayan, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren CHP, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük eden, İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdüren partidir” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYETİN, ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN KORUYUCUSU”

CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen darbelerden en büyük zararı gören parti olmasına karşın her türlü darbeye, diktaya ve faşizan uygulamalara karşı durduğuna işaret eden Av. Kozay, “CHP, Cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyucusu olmuş, kurulduğu günden bu yana barış, halkın huzuru ve refahı için mücadele etmiştir” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN İKİ BÜYÜK ESERİNDEN BİRİ”

Büyük Önder Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ şeklindeki sözlerini anımsatan Av. Kozay, “Bu sorumluluk duygusuyla CHP ailesinin bir üyesi olarak çok çalışarak CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşıyıp Cumhuriyetimizi yarınlarımıza emanet edeceğiz.  Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diye konuştu.