Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Belediye Başkan Adayı, Orman eski Bakanı Arif Sezer, Toprak Bütünleştirme Yasası’yla ile küçük çiftçinin tarlasının elinden alınacağını, büyük arazilerin de kapitalistlere peşkeş çekileceğini öne sürdü. Sezer, “Önemli olan belediye başkanlığı makamı değil, önemli olan Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu halka iyi anlatabilmektir” diyen Arif Sezer AKP hükümetinin “Su Yasası” gibi “Toprak Bütünleştirme Yasası”nı da gözden kaçırarak yürürlüğe soktuğunu söyledi.

Toprak Bütünleştirme Yasası’yla küçük çiftçiye yaşam hakkı tanınmayacağını belirten Arif Sezer “ Küçük çiftçinin toprağını elinden alacaklar. Arazileri bütünleştiriyoruz, rekolte arttıracağız diye arazileri büyük çiftçilerin toprak ağalarının ve yabancı sermayenin eline geçmesinin önünü açacaklar” dedi.

Hindistan başta olmak üzere yabancı yatırımcıların Adana’da 10 binlerce dönüm arazi satın almak istediğini ifade eden Arif Sezer “10 bin dönüm arazi kaç kişide var? 10 bin dönüm arazisi olanlar belli. Bunlar arazilerini niye satsınlar? Yabancı yatırımcıların isteklerini karşılayabilmek için Toprak Bütünleştirme Yasası’nı gündeme getirdiler. Gözlerini küçük çiftçinin 10 dönüm, 20 dönümlük arazisine diktiler” diye konuştu.

“BAHÇENDE YETİŞTİRDİĞİN MAYDANOZU BİLE SATAMAYACAKSIN”

İktidar yandaşlarının “Toprak Bütünleştirme Yasası”nı ‘ürünün kalitesi ve toplam ürün düzeyi artacak’ şeklinde duyurduklarını vurgulayan Arif Sezer, “Bu emellerine önce tohumculuk yasalarını değiştirerek başladılar. Yerli tohumları yok ettiler. Türk çiftçisi, Türk köylüsü tamamıyla İsrail menşeili tohumları kullanmak zorunda bırakıldı. Karadeniz’de başlatılan bir uygulama ile zavallı köylünün pazarda sebze satmasını bile engellediler. Bahçende yetiştirdiğin maydanozu bile artık satamayacaksın. Bunlar bu yasaları 10 yılda kademe kademe getrdiler. Yandaşları vasıtasıyla da çıkartılan emperyalist yasaların üzerini allayarak pullayarak Türk milletine yutturdular” şeklinde konuştu.

Türk köylüsünü uyarıp halkın emperyalizmin faaliyetleri karşısında uyanık olmasını sağlamanın  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir yurttaşı kendisinin boynunun borcu olduğunu dile getiren Sezer, “ İyi bir yurttaş olmanın ilk adımı iyi bir ‘Kentdaş’ olmakla başlar. Ben bir yurttaş olarak görevimi yapıyorum. 30 Mart 2014 seçimlerine Türk halkının daha bilinçli olarak girmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü halk o zaman oyunu gereken yere verecektir. Buna inancım tamdır” dedi.