NEDEN 14 TEMMUZ'DA?
Cem Toker ”Türkiye Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası rakamlarına göre "bordrolu çalışanlar" yıllık gelirlerinin %53.33'unu direk ve dolaylı vergiler olarak Ankara'ya devlet babalarına göndermektedirler ve365 günün %53.33'u senenin 195. günü olan 14 Temmuz'a denk gelmektedir.
İnsanimiz 1 Ocak'tan 14 Temmuz'a kadar sabahtan aksama kadar çalışarak döktüğü âlin terinin 1 kuruş karşılığını alamamakta, Ankara'ya vergi adi altında göndermektedir. Daha da acısı, siyasi sistemimiz nedeni ile toplumumuzda bu vergilerin hesabini siyasetçiden sorma kültürü, siyasetçinin de hesap verme kültürü yerleşmemiştir” dedi.
MAASLAR CALISANLARA KESINTI YAPILMADAN BRUT ODENSIN
Toker, “LDP kamu sektöründe de, özel sektörde de tüm maaşların çalışanlara kesintisiz brüt olarak ödenmesini veya banka hesaplarına yatmasını ve, çalışanların bu parayı iki üç hafta cüzdanlarında taşıdıktan sonra devlete kredi kartı ödemesi gibi vergi olarak ödemelerini öneriyoruz.,” sözlerini ifade etti.
Genel Başkan Cem Toker “Ancak bu uygulama ile halkımız verdiği verginin bilincine erişip, hesabini sormaya başlayacak ve devletin israfının önüne gececiktir” Şeklinde konuştu.