Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin İstanbul'da düzenlediği “Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi: Balkanlar'da Dayanışma ve Refah” konferansı başladı.

Genel Koordinatörlük görevini CHP'li Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta'nın yürüttüğü konferansın tanıtım toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye topraklarını NATO'nun toprakları gibi lanse ettiğini belirten Loğoğlu, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğunu vurguladı. Başbakan'ın yanlış düşünce tarzını eleştiren Loğoğlu, patriot füzelerinin Türkiye'ne yerleştirilme çalışmasına değinirken, "Türk hava savunma sisteminde ciddi eksiklikler var" dedi. Türkiye'ye patriot füzelerinin gelmesinin kötü bir şey olmadığını ancak bu talebin İsrail'in Gazze'ye saldırdığı bir dönemde yapılması nedeniyle amacın kamuoyuyla açıkça paylaşılması gereğine değinen Loğoğlu, şunları söyledi:

"Hükümet, 10 yıldır hava savunmasında hiçbir adım atmadı. Bugün patriot füzelerinin ülkemize getirilme amacı Malatya-Kürecik'teki radar istasyonuna yönelecek herhangi bir füze saldırısını bertaraf etmek içindir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları NATO'nun değil, sadece ama sadece Türkiye Cumhuriyeti'nindir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak NATO ile sıkıntımız yok. NATO, Türkiye'nin güvenliği bakımından önemlidir. Bizim sıkıntımız patriot füzeleri ile de değil. Sıkıntımız hükümetin Türk ve dünya kamuoyu ile gerçekleri paylaşmamasıdır. Yalanlar üzerine aldatmacalar üzerine bina edilen bir politika bir noktada bu hükümeti sıkıştırır ve bize maliyeti yüksek olabilir."

Loğoğlu, CHP'nin düzenlediği ve iki gün sürecek uluslararası konferansın Balkanlar'daki sosyal demokrasi oluşumuna büyük katkı sunacağını dile getirdi.

 

ANAFARTA, ETKİLEŞİME VURGU YAPTI

Konferansın Genel Koordinatörü olarak toplantı süresince Osman Faruk Loğoğlu’nun yanında yer alan CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta ise dünyanın her geçen gün değişim (change) içinde olduğu gerçeğinden hareketle konferansın resmi logosunda 'Balkan' anlamına gelen sıralı ağaçların birbirine değerek dört mevsim renkleriyle buluştuğu sosyal demokrasi etkileşimine vurgu yaptıklarını kaydetti.

İki günlük uluslararası konferansta 12 ülkenin bir araya geleceğini ve Balkanlar’daki sosyal demokrasinin masaya yatırılacağını ifade eden Anafarta, "Partimizin uluslararası ilişkiler açısından büyük önem verdiği uluslararası konferansa Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan'dan katılımcılar yer alacak. Aylarca ekip çalışmasıyla hazırlandığımız konferansın dünya genelinde geniş yankı uyandıracağına inanıyoruz. Dünyanın sürekli değişim içinde olduğu bir dönemde Balkanlar'daki gelişmeleri de yakından takip etmek zorundayız. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada adından söz ettiren CHP, bölgede güven, ekonomik büyüme, istihdam ve bölgesel birlik konularını dünyanın gözleri önüne serecek" dedi.

Konferansta genel koordinatörlük görevi yürütmenin onurunu yaşadığını ifade eden Anafarta, CHP için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi