Ulubatlı Kültür Evinin açılışına Bakanların yanı sıra AK Parti A Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan Zopçuk, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç, Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş,  Ak Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, daire müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan sonra Kültür Evini gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya Başkan Çelikcan günün anısına hediyeler sundu. Kültür Evlerini çok beğenen Bakanlar Başkan Çelikcan’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladılar. Bakan Ömer Çelik Yüreğir’in kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek ‘Yüreğir’i ekmek büfelerine muhtaç olduğu bir zamandan aldık, Kültür Evleri ile donatıldığı bir zamana getirdik.’ dedi.

 

Yüreğir de zihinsel dönüşüm için büyük önem verilen Kültür Evleri’nin Adana’nın Bakanı Ömer Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati yazıcı tarafından açılmasının bizim için büyük bir onur olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik tecrübesi, birikimi ve enerjisiyle Adana’mızın gelişmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bizlerde kendilerine destek olmak amacıyla tüm imkânlarımızla yanlarındayız. Altıncısının açılışını yaptığımız Ulubatlı Hasan Kültür Evi insanlarımızın eğitilmesine, meslek sahibi olmasına, bilgilenmesine vesile olan birer bilgi yuvalarıdır. Bu bilgi yuvalarımızdan binlerce insanımız faydalanmaktadır.  5 âdeti faaliyette olan Kültür Evlerimizi görev süremiz sonuna kadar 10 âdete çıkarmak istiyoruz’ şeklinde konuştu.

 

Hizmete açılan Kültür Evlerinin açılışları 19 Mayıs Ahmet Yesevi ve Kiremithane Yunus Emre Kültür Evlerini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Köprülü Mehmet Akif Ersoy Kültür Evini Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yamaçlı Mevlana Kültür Evini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Levent Çetin Topçuoğlu Kültür Evini ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılmıştı.