Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Mahmut Tezcan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle belirtmiş olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum.

1881’den sonsuzluğa uzanan bir sevdanın adıdır, Mustafa Kemal Atatürk. O topyekûn bir millet demektir ve ezelden ebede sürecek sevgi meşalesinin ilelebet yanacak olma halidir. Cephelerde askeri bir deha, uluslararası arenada erişilmez bir güç abidesidir. Birçok milletin kültürüne o kadar derinden işlemiştir ki Norveç’te kullanılan tabirler arasında ‘Atatürk gibi düşünmek’ diye bir deyim vardır.

Türk milleti Mustafa Kemal’i bağrına basmış ve TBMM tarafından milletçe büyük bir coşku ile karşılanacak olan Atatürk adı Mustafa Kemal’e verilmiştir. Anlamına bakıldığında Türk milletinin önderi, lideri ve bilgesi demektir. Mustafa Kemal Atatürk göstermiş olduğu üstün deha ve başarılar ile tarih sayfalarında oldukça çok yer almış ve beğeniyle izlenmiştir.

İleri görüşlülüğü, kararlılığı ve cesaretiyle, Mondros mütarekesi ile bütün umutları biten bir ülkeyi yeniden canlandırmıştır ve vatan müdafaası boyunca bu ruhu ayakta tutmuştur. Mondros’tan büyük taarruza kadar beraberinde çelikleşen kahramanlık örnekleriyle Türk milletinin ve Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü savunmuştur. Ve yegâne amacı Türk milletini muasır medeniyetler seviyesinden üst bir dereceye çıkarmak olmuştur.

Ulu önderimizi Atatürk yapan faktörler bilgeliği, becerileri ve azmi sayesinde kazandığı üstün başarılarıdır. Atatürk’ün sözleri ve fikirleri kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam edecektir.

10 Kasım 1938 tarihinde saat dokuzu beş geçe Dolmabahçe’de hayata gözlerini kapayan ulu önderimiz Türk milleti ve sevenlerini derin bir hüzne boğmuştur. Cumhuriyetin evlatları öksüz kalmıştır.

Kendisinin de dediği gibi benim bu naçizane bedenim elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek payidar kalacaktır.

Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.