Demirçalı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şöyle dedi:

 “Adana’da bazı ortaokul müdürleri, öğrenci velilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Yeni Türkiye’nin maneviyat projesi’ diye adlandırdıkları, okullarda açılacak hafta sonu kurslarına çocuklarını kayıt yaptırmalarını rica eden yazı gönderdiği basında da yer bulmuştur.  "Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin, ukdesinde’’  olarak tanımlanan bu ‘’projenin’’ içeriği ve amaçları tarafımızdan kuşku ile karşılanmaktadır. Ayrıca, bu kapsamda açılacak olan kursların öğrenci velilerine duyurulma şekli, ilgili sivil toplum örgütleri ve tarafımızda şaşkınlık uyandırmıştır.  

Çağdaş ve demokratik Türkiye’nin garantisi olan çocuklarımıza verilecek eğitim desteği, aktif vatandaşlık bilinci ve demokrasi değerleri bağlamında olduğu müddetçe tarafımızdan koşulsuz destek görecektir.

Ancak eğitim politikalarının, AKP’nin iktidarını sağlamlaştırmakta kullanılan ve paralel olarak nitelendirdiği örgüt içi çekişmelere hizmet eden bir araç haline getirilmesinin tarafımızdan kabul görmesi mümkün değildir. “

“CUMHURBAŞKANI UHDESİNDE KURS!”

CHP Adana Milletvekili Almi Demirçalı’nın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

“1-Ortaokul müdürlerinin yukarıda bahsi geçen yazıyı velilere gönderebilmesi için il eğitim müdürlüklerine tarafınızdan bir genelge gönderilmiş midir?

2-Konunun kamuoyuna yansımaması adına,  Bakanlar Kurulu’ndan kursların duyurulmasına dair gizli bir genelge yayınlanması kararı çıkmış mıdır? 

3-Bu kurslar için kullanılacak dersliklerin, öğrencilere verilecek materyallerin, hafta sonları görev yapmaları istenecek öğretmenlerin ek saat ücretleri ve diğer masraflar hangi bütçe kaleminden karşılanacaktır?

4-Ders içerikleri nasıl oluşturulacaktır? Milli eğitim müfredatına uygunluğu kimler tarafından denetlenecektir?

5-Öğrencilerin bu kurslara katılmaları zorunlu tutulacak mıdır?

6-Kursa katılmamayı tercih eden öğrencilere farklı tutum sergilenmesinin önüne nasıl geçilecektir? “