Tarihe Maraş Katliamı olarak geçen ve 19 Aralık ile 26 Aralık 1978’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen Alevilere yönelik katliamın üzerinden tam 36 yıl geçtiğini anımsatan Av. Çinkılıç, yaraların kapanmasının mümkün olmadığını kaydetti.
Yedi gün süren olaylar sırasında resmi rakamlara göre 150 vatandaşın hayatını kaybettiğini ancak resmi olmayan sonuçların 500’e kadar çıktığını ifade eden Av. Çinkılıç, Bülent Ecevit başbakanlığındaki CHP iktidarına darbe niteliği taşıyan Maraş Olayları’nda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
Maraş Katliamı’nda Alevi yurttaşlara ait 200’ün üzerinde evin yakıldığını, 100’e yakın işyerinin de tahrip edildiğini vurgulayan Av. Çinkılıç, “12 Eylül 1980 darbesine neden olan olaylardan biri olarak kabul edilen Maraş Katliamı’nda ne yazık ki önemli rol oynayan 68 kişiden hiçbir şekilde hesap sorulamadı. 23 yıl süren davaya rağmen bu kişilere ulaşılamadı. Toplumu parçalara ayıran zihniyet ülkemize çok şey kaybettirdi. 36 yıl önce yaşananlardan ders çıkarılması gerekirken bugün ne yazık ki halkımız din, mezhep, inanç ve fikirlerinden dolayı farklı kategorilerde değerlendiriliyor. AKP iktidarının bizzat başrol oynadığı ötekileştirme politikası ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşmasına neden oluyor. Halkımızın geçmişten önemli dersler çıkararak iktidarın oyununa gelmeyeceğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, çağdaş ve tam anlamıyla modern bir yapıya bürünmesi için CHP’li kadınlar olarak mücadelemizi artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
Av. Çinkılıç, ülkemize ağır bedeller ödeten 1978 yılının kara günlerinde hayatını kaybeden Alevi yurttaşlara rahmet, yakınlarına, ailelerine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diledi, üzüntülerini paylaştı.