Çukurova İlçe Meclisi’nin geçtiğimiz hafta yapılan olağan oturumunda meclis üyeleri tarafından Adana’da beynindeki tümör nedeniyle ameliyat edildiği hastanede hayatını kaybeden ve organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel’in adını taşıyan bir park yapılması yönünde teklifler geldi. Başkan Yıldıray Arıkan, bu yöndeki talepleri değerlendirerek ilgili birimlerden çalışma yapılmasını istedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu konuda bir proje hazırlanarak meclise sunuldu. Çukurova Belediye Meclisi yapılacak olan bu parka “Mavi Çocuk Ali Utku Yücel’ adının verilmesini oy birliği ile kabul etti.
Başkan Arıkan, baba Yücel’e bilgi verdi
Mavi Çocuk Ali Utku Yücel için taziye yerine giden Başkan Yıldıray Arıkan, baba Kemal Yücel ile de görüşerek yapılacak olan park hakkında bilgiler verdi. Başkan Arıkan, “Ali Utku’nun ölümü hepimizi derinden üzdü. Ancak, o küçücük bedeniyle 3 kişiye daha hayat vererek adını da ölümsüzleştirmiş oldu. Bizde Çukurova Belediyesi olarak ilçemizde Mavi Çocuğun adının yaşatılması anlamında bir park yapıyoruz” dedi. Yurt Mahallesi Mahfesığmaz Postanesi yanındaki yaklaşık 10 bin metre kare büyüklüğündeki boş alanın parka dönüştürüleceğini belirten Başkan Arıkan, ‘Ali Utku’nun adına yakışır bir park olacak. Pamuk prenses ve yedi cüceler, keloğlan, hacivat karagöz, kül kedisi, pinokyo gibi masal kahramanlarının karekterleriyle parkımızı donatacağız. Bununla birlikte parkta dinlenme alanları, süs havuzları, su değirmeni ve kamelyalar da yapılacak” dedi.
Baba Kemal Yücel de oğlu için yapılacak olan parka desteklerinden dolayı hem Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a hem de meclis üyelerine teşekkür etti.