Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz isteyen CHP’li üye Necmettin Atay, geçtiğimiz ayki toplantıda dile getirilen belediyede görev yapan memurların ücretleriyle ilgili düzenleme konusunda bir gelişme olup olmadığını sordu. Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili inceleme yapıldığını ve Cuma günkü birleşimde bu konuda bilgi vereceklerini söyledi.

CHP’li üye Halil Tüm de caddelerde kullanılan tabelaların Türkçe olmasına dikkat edilmediğini ifade etti. Aldırmaz, ilgili birimlere konuyla ilgili talimat verileceğini bildirdi.
Bir diğer CHP’li üye Bekir Sıtkı Özer ise öğrencilere paso verilmesi konusunda yapılan bir çalışma olup olmadığı sorusunu yöneltti. Aldırmaz bu soruya “Yasal olarak sorun var” yanıtını verirken Özer, öğrencilere aylık paso verilmesinde bir sakınca olmadığını ve bunun örneklerinin başka illerde de olduğunu anlattı.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde Akkapı Mahallesi hudutlarında olan ancak Gülbahçesi Küçükoba Mevki’nde 500 m2’lik alan üzerinde daha önce ticaret alanı olarak imarda kayıtlı olan yerin konut alanına dönüştürülmesine yönelik madde yer aldı. Bu madde komisyonlarda görüşülür iken oy çokluğu ile vatandaşın talebi olumlu bulunmuş ve meclise getirilmişti. Ancak komisyonda oy çokluğu ile kabul edilen madde bu kez mecliste oy çokluğu ile ret olundu. Ret oylarının verilmesinde CHP’lilerin büyük bir çoğunluğunun bulunmuş olması da dikkatlerden kaçmadı.

Sarıçam ilçesi Çınarlı Köyü 295 ada 2 parsel için hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planı komisyonda oyçokluğuyla reddedildi. Mecliste ise komisyon raporu doğrultusunda yapılan oylamada rapor oybirliği ile kabul edilerek imar değişikliği teklifi reddedildi.
Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi’nde yapılmak istenen uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili teklif de Yaban Hayatı Koruma Sahası içinde olması nedeniyle müdürlüğüne iade edildi.