Geçtiğimiz günlerde meclis üyelerinden Ercan Afşar, Yusuf Akıncı ve Başkan Yardımcısı sıfatı ile Kadir Özdemir Çin Halk Cumhuriyetine giderek bir dizi incelemelerde bulunmuştu. O incelemelerin ardından Seyhan Belediyesi'ni ve Meclisini temsilen oraya giden üyeler meclislerine bilgi verdi. Daha öncede böyle teknik geziler yapılırken ilk kez bu gezi ile ilgili bilgi verilmiş oldu.

ERCAN AFŞAR BİLGİ VERDİ

Oraya giden grup adına açıklamayı MHP'li Meclis Üyesi Ercan Afşar yaptı. Seyhan Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunda gündem dışı alarak konuşan Afşar," Bundan bir süre önce Başkan Yardımcımız Sayın Kadir Özdemir ve Meclis Üyemiz Sayın Yusuf Akıncı ile Çin Halk Cumhuriyeti'ne bir teknik gezi düzenlemiştik. Gezimizin amacı akıllı otopark sistemlerini incelemekti. Biz bu geziyi slayt haline getirdik. Biz bunu size sunmaya çalışacağız" ifadelerini kullandıktan sonra akıllı otopark sistemlerinin çalışma şekilleri ile ilgili bilgi verdi.

SEYHAN'IN İHTİYACI BİR SİSTEM

Meclis Üyelerine yaptıkları gezinin ardından verdikleri bilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Karalar, anlatılan sistemin Seyhan'ın ihtiyacı olan bir otopark sistemi olduğunu söyledi. Karalar,"Ben Çin Halk Cumhuriyeti'ne gidip incelemelerde bulunan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Oradaki izlenimlerini bizlerle paylaştılar. Bu sistem gerçekten Seyhan İlçemizin ihtiyacı olan bir uygulama" şeklinde konuştu.

İLK KEZ BİLGİLİ VERİLDİ

5 kat 8 kat ve 25 kata kadar yapılabilen akıllı otopark sistemlerinin tüm yönleriyle bilgisi meclis üyelerine verilirken bu uygulama Adana'da ilk oldu. Daha önce birçok belediye bu gibi yerlere teknik gezi düzenlerken ilk kez Seyhan Belediyesi'nde böyle bir bilgilendirme yapılması dikkatlerden kaçmazken takdirle karşılandı.