CHP’li Özdiş’in haftaya Salı günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak Anayasa taslağı ve Başkanlık sistemi üzerine sert sözleri Meclis tansiyonunu yükseltti, Meclis Başkanvekilini Ahmet Aydın’ın da dahil olduğu tartışma uzun süre devam etti.
Deniz Gezmiş’in “ Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır” sözüne atıfta bulunan Özdiş, “Bu ucube, garabet Anayasa tasarısına sonuna kadar karşı çıkacağız, sizin tabirinizle çapulculuğa devam edeceğiz” dedi.
 
/ ANKARA
TBMM Kit Komisyonu üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, iki haftadır TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa taslağı ve başkanlık sistemi üzerinde sert açıklamalarda bulunan Özdiş’e, Genel Kurulu yöneten AKP’li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’dan “ Cumhurbaşkanı’na karşı sözlerinize dikkat edin” uyarısı geldi. Bu uyarı üzerine CHP’li Özdiş “ çok dikkat ediyorum, bilerek ve ısrarla konuşuyorum” dedi. Deniz Gezmiş’in “ vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır” sözüne atıfta bulunan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş “bu ucube garabet Anayasa tasarısına sonuna kadar karşı çıkacağız, sizin tabirinizle çapulculuğa devam edeceğiz” dedi.
“VATAN UĞRUNA DARAĞACINA GİDENLERİN VATANIDIR”
CHP’li Özdiş, Anayasa değişiklik teklifinin ucube ve garabet olduğunu, tek amacının tek adam sistemi getirmek olduğunu, buna karşı CHP’nin sonuna kadar direneceğini ifade etti. Özdiş’e AKP Grup Başkanvekilleri tepki gösterdi. Özdiş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “İç savaşı göze almış bir lider görüntüsü sergiliyorsunuz. Türkiye’nin yararına olan her şey Sayın Cumhurbaşkanının aleyhine’  sözlerinin üzerine oturumu yöneten AKP’li Meclis Başkan vekili Ahmet Aydın tepki gösterdi.
Deniz Gezmiş’in “Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır” sözüne atıfta bulunan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Bu ucube, garabet Anayasa tasarısına sonuna kadar karşı çıkacağız, sizin tabirinizle çapulculuğa devam edeceğiz” dedi. Konuşması sırasında AKP sıralarından gelen eleştirilere kulak asmayan Özdiş, Hüsnü Mahalli’nin gözaltına alınmasına da tepki göstererek “Hüsnü Mahalli vatanseverdir, Hüsnü Mahalli yalnız değildir” dedi.