Dinci terör örgütü IŞİD’in, güney sınırımıza bitişik Kobani’ye yönelik saldırısının ardından Türkiye geneline de yansıyan olaylar Çukurova Belediye Meclisi gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP grubu adına söz alan meclis üyesi Fatma Arguz, “Okullar, binalar, araçlar yakılıyor. Bu terör bitmeli, gençler ölmemeli. Bayrak ve Atatürk büstü yakanlar, şehitlerimizi anlamadığımızı gösteriyor” derken CHP grup sözcüsü Burhanettin Bulut, Güneydoğu’da ilan edilen sıkıyönetime dikkat çekerek “Bu kaos bitsin; Mezopotamya ve bu ülke toprakları çok acı çekti, bu kaos, bu savaş bitsin” diye çağrı yaptı.

ÇETİN’DEN BARIŞ-HUZUR ÇAĞRISI

CHP’li Mehmet Yıleri’nin “İçler acısı bir manzarayla karşı karşıyayız. İster IŞİD ister PKK olsun; bu eziyet yetmez mi?” biçimindeki yorumunun ardından bir değerlendirme yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halkın Türkiye’de bir türlü huzura eremediğine dikkat çekti. 12 Eylül öncesinde “devrimci” ve “ülkücü” olarak tarif edilen kesimlerin birbirine karşı kanlı bıçaklı olduğunu hatırlatan Başkan Çetin, “Kardeşi kardeşe vurduran o zihniyet gitti ve bugün demokratik koşullarda kardeşçe el sıkışıyorlar. Bu halk çok acı çekti; artık bir an önce barış, kardeşlik ve huzur olsun” diye çağrı yaptı.

“TÜRKİYE KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYOR”

Her hafta cuma günü Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Halk Günü’nde de son olaylara bir kez daha değinme ihtiyacı duyan Başkan Soner Çetin, “Türkiye yine sıkıntılı ve kritik günlerden geçiyor” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: Ne olursa olsun Lazı’yla Çerkez’iyle, Türkü’yle ve Kürdü’yle bin yıllık kardeşliği Türkiye’de bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu şartlar altında herkesin sağduyulu olması gerekiyor. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin.