Merkez Parti Adana İl Başkanı Adil Paşa, iktidar hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Adana İl Başkanlığı kadrosu oluştuktan sonra çalışmalara başlayan Merkez Parti, bu kapsamda Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen İl Başkanı Paşa, her yelpazeden insanın buluştuğu Merkez Parti’nin önümüzdeki günlerde mecliste bir grup oluşturacağına işaret etti.

Siyasette yeni bir nefes olmak istediklerini vurgulayan Paşa, “Partimiz, siyasi partilerden umduğunu bulamayan halkımız için tam anlamıyla umudun alternatifidir. Merkez Parti, merkez sağ ya da merkez sol bir parti değildir. Merkez Parti, hayatın merkezinde olan bir partidir” dedi.

Her siyasi parti yelpazesinden insanların oluşturduğu partilerinin Prof. Dr. Abdurrahim Karslı Genel Başkanlığı’nda adil ve eşitlikçi bir anlayış sergileyeceğini belirten Paşa, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız, ilk kez siyaset sahnesine atılan, sakin, anlaşan, anlaşılan, uzlaşmacı, düşünen, düşündüğünü doğru ifade eden bir isim. Parti olarak Türkiye için umut olma konusunda ısrarcıyız. Türkiye’nin siyasi ihtiyacına cevap verebilecek bir yapıyla yola çıktık. Kısa süre sonra 81 kentin tamamında teşkilatlanmamız tamamlanacak. Partimizde, herkes kendi düşünce yapısına göre hareket edebilecek. Biz, farklı düşünenlerin farklılıklarını yaşayabileceği bir partiyiz. Bize oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmayacağımız gibi çatışma ortamından dolayı büyük sıkıntılar çeken halkımızı birleştirmeye özen göstereceğiz. Merkez Parti, ülkeyi normalleştirmek istiyor. Ülkemizin temel değerlerine sahip çıkan herkese kapımız açık. İlk seçime iddialı giriyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet partisine mensup ancak tepkili vatandaşlarımızdan da destek göreceğimize inanıyorum.”

ADANA’YA GELİYOR

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı’nın 25-26 Eylül 2014 günlerinde Adana’da çeşitli temas ve incelemelerde bulunacağını belirten Paşa, Kaslı ile birlikte 26 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde Reşatbey’deki Riva Otel’de basınla buluşacaklarını söyledi.

BÜYÜKKAYA: “HER KESİMİ BEKLİYORUZ”

Merkez Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve gazeteci Salim Büyükkaya ise “Partimiz, ‘aynı’lıkları bir araya getirmeye çalışıyor” dedi. Ayrışma ve ötekileştirmeye set çekeceklerini dile getiren Büyükkaya, “İnsanlığın unsurlarını ön planda tutuyoruz. Toplumda daha çok sahip olunan aynılık ve iyiliklerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Ayrıştırmayı değil birleştirmeyi hedefliyoruz. Kuruluş aşamasında her partiden insanın Merkez Parti’de buluşması da bunun en güzel örneğidir. Herkesi, her kesimi partimize bekliyoruz” diye konuştu.

ESENDEMİR, BAŞARILAR DİLEDİ

Ziyaretleri için Merkez Parti heyetine teşekkür eden ÇGC Başkanı Esendemir ise, siyasi partilerin demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını, onlarca partinin bulunduğu Türkiye’de iktidar hedefiyle, yeni kurulan bir partinin tüm üyelerinin cesaretlerinden ötürü takdir edilmesi gerektiğini vurguladı. Esendemir, İl Başkanı Paşa ve parti yöneticilerine başarılar diledi.

Ziyarette ÇGC Genel Sekreteri M.Ömer Üney, ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Basri Baş, Merkez Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Çalışkan ve Nadir Vurankaya, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Akça, İl Sekreteri Mehmet İzlemek, İl Muhasibi Ramazan Şengül ile yönetim kurulu üyeleri Özgür Ozan Uzun ve Tufan Boydağ da yer aldı.