Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, siyaseti belediyeye sokmadıklarını, partizanlık yapmadıklarını, hangi görüşten olursa olsun herkese eşit ve adaletli hizmet götürdüklerini söyledi.

Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki Pınar Kıraathanesinde merkez sağın önemli isimleriyle buluşan Başkan Çetin, “Bütün hemşerilerimizi çok seviyorum. Ben siyaset değil hizmet için yola çıktım. Siyaset yapmak isteseydim milletvekili olurdum. Belediye başkanlığı hizmet makamıdır. Halkın tamamını kucaklamak zorundayız. Zaten 5 yıl önce belediye başkanı seçildiğimizde Sayın Genel Başkanımız bize bunları söyledi. Biz de öyle yaptık. Şimdi her kesimden destek alıyoruz. Ne kadar doğru yaptığımızı görüyoruz” dedi.

HERKESİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Başkan Çetin, seçim çalışmalarına başlarken çıtayı yüzde 70’e koyduklarını ve bunu yaparken de hemşerilerine güvendiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Bir kişi her 10 kişiden 7’sinin oyunu alıyorsa her kesimin desteğini almıştır. Böyle bir belediye başkanının eli güçlü olur. Çünkü bizim devlet desteğine ihtiyacımız olan projelerimiz var. Yüzde 70 oy alan bir başkan Sayın Cumhurbaşkanının da Sayın Bakanların da kapısını rahatlıkla çalar. Hangi partiden olursa olsun; MHP’li, AK Parti’li, DP’li, Saadetli, BBP’li tüm vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Zaten demokrasinin güzelliği bunlar. Demokrasilerde her renk olacak.”

BU ÜLKENİN TEMELİ SAĞLAM

Demokrasilerde farklı görüşler olmasına rağmen kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Başkan Soner Çetin, bunları vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrak ve ezan olarak niteledi.

Başkan Çetin, “Bunlar bir milleti millet yapan ortak değerlerdir” ifadesini kullanarak şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Devlet Bahçeli yerel seçimler öncesi beka sorunundan bahsediyor. Ama biz bu seçimde belediye başkanı, meclis üyesi muhtar seçiyoruz. Türkiye’nin beka diye bir sorunu yoktur. Atatürk ve silah arkadaşları 1923’te öyle sağlam bir temel atmışlar ki bırakın yıkmayı sarsmaya bile kimsenin gücü yetmez. Beka sorunu diye bir şey olursa hiç kimse merak etmesin herkes el ele verir ve gereken neyse yapar. Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmez, rahat olun.”

ÇANAKKALE VE ŞEHİTLER PARKI

Millet İttifakı adaylarının sırtını terör örgütlerine dayadığı yönünde iftiralar atıldığına dikkat çeken Başkan Çetin, “Çanakkale ve Şehitler Parkı yaptık. Sırtını terör örgütüne dayayan biri böyle bir park yapar mı? Adana son 30 yılda en çok şehit veren kentlerin başında geliyor. Bu parkımızda şehitlerimizin adı yaşatılacak. Biz bu parkın temelini attığımızda milliyetçi olduğunu söyleyenler engellemeye çalışmışlardı. Şimdi bizi başka şeylerle suçluyorlar. Allah aşkına biraz vicdan” diye konuştu.

HER KESİNDEN DESTEK YAĞIYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yaptığı toplantıya farklı partilerde önemli görevler üstlenmiş tanıdık siyasetçiler de katılarak destek verdi. Bu isimlerden bir kısmının ismi şöyle:

Sebahattin Gökdağ (AK Parti eski İl Genel Meclisi Üyesi), Hacı Mustafa Özata (Feke eski Belediye Başkanı), Remzi Atasever (Eski DYP ve AP İl Genel Meclisi Üyesi), Mustafa Tümer (DYP ve DP Seyhan eski İlçe Başkanı), Özgen Çalyakut (DP Çukurova eski İlçe Başkanı), Abdurrahman Durmaz (AP ve DYP eski İl Genel Meclisi Üyesi), Cevdet Orkun (DYP İl eski Başkan Yardımcısı), Hüseyin Atilla (DYP İl eski 2. Başkanı), Civan Erçil (MHP Çukurova eski Teşkilat Başkanı), Yılmaz Oğuz (Ülkü Ocakları eski Başkanı), Kenan Sarıyıldız (DYP eski İl Genel Meclisi Üyesi), Ahmet Erkul (DYP eski İl 2. Başkanı), M. Emin Atasever (DP eski Seyhan İlçe Başkanı), Hamit Menteş (DP İl 2. Başkanı), Reşat Coşkun (DP İl 2. Başkanı), Feyzullah Dere (DYP Seyhan İlçe 2. Başkanı), Mustafa Güler (DYP Adana İl Başkanı), Kemal Kaya (DYP eski Yöneticisi), Necati Yıldız (DP eski Gençlik Kolları Başkanı), Seyhan Farsak (DYP eski İl Yönetecisi), Baha İspir (DP eski Milletvekili Adayı), Ethem Develi (DYP eski İl Yönetecisi), Seyfettin Uçar (DYP eski İl Yönetecisi), Akcan Aksoy (DYP eski Gençlik Kolları Başkanı), Ali Kurt (DYP eski Gençlik Kolları Başkanı), Hikmet Çil (DYP eski İlçe Başkanı), İbrahim Ateş (DYP eski İlçe Yöneticisi).