Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, vergi mevzuatının topyekûn, bütüncül bir yaklaşımla yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

AÇIKLIK OLMAYINCA…

TBMM’ne getirilen bazı kanun değişikliği tasarılarında amacın açıkça ifade edilmeyerek “Amacın gizli kalması” tepkilere neden oldu. MHP’li Mevlüt Karakaya,  TBMM’nde “Banka ve sigorta muameleleri vergisi istisnası” ile ilgili 6802. Sayılı Gider Vergileri Kanunu'nun 29'uncu Maddesine yönelik değişiklik tasarısına ilişkin önerge üzerinde MHP Grubu adına söz aldı.

“ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Değişiklik tasarısını eleştiren Karakaya, amacın tam olarak izah edilemediğini vurgularken  “Bu tasarıyla ne yapılmak isteniyor anlamak mümkün değil.” dedi. Değişiklik tasarısı gerekçesinde ‘Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri sonucu lehe alınan paraların banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna edilmesi amaçlanmaktadır.’ ifadesini okuyan Mevlüt Karakaya “Zaten böyle oluyor. Yani sebep ne? Sebep belli değil.” tepkisini gösterdi.

“GEREKÇE BAŞTAN SAVMA YAZILMIŞ”

Genel Kurula hitaben, “Sebep acaba orada vadeli programda da belirtildiği gibi uzun vadede döviz kuru riskini elimine edecek, riskten korunma imkânlarını oluşturacak bir ortamı, iklimi oluşturmaya yönelik bir katkı mı?” sorusunu yönelten Karakaya “Bunu da anlamak mümkün değil. Dolayısıyla, diğer yasa tasarılarında olduğu gibi maalesef bizim önümüze gelen bu tasarıdaki madde değişikliklerinde ne amaçlanıyor, söylenmiyor. Son derece ulvi, gerekli bir amaç da olabilir, öyle bir gerekçe de olabilir ama anlatılan şey tamamen baştan savma yazılmış olan bir gerekçe.” şeklindeki sözlerle eleştiride bulundu. 
MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya konuşmasını, “Aslında vergiyle ilgili söylenecek şey; vergi mevzuatının topyekûn, bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak yeniden kaleme alınması en doğru bir yaklaşım olacak.” şeklindeki sözleriyle tamamladı.