Adanahabermerkezi.com
Milliyetçi Hareket Partisinde kan değişiminin şart olduğunu ve bunun içinde kendisinin Genel Başkan Adayı olduğunu açıklayan ve daha sonrada delegelerin imzasıyla mahkemeye başvuran Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ ile birlikte genel başkan adayı olduklarını ve Olağanüstü kurultayın yapılması için gerekli çalışmaları başlatmıştı. Önümüzdeki günlerde mahkemenin vereceği karar doğrultusunda Olağan üstü kurultayın yapılıp yapılmayacağı belli olacak. .

Şu ana kadar Adana’da Olağan üstü Kurultay için bazı Üst kurul delegeler haricinde hiç hareket yokken bugün ise delegelerin yarısından çoğunun hareketlenmeye başlandığı idiia ediliyor.

Alınan duyumlara göre Adana’da Üst Kurul Delegelerinin yarısından çoğunun Olağan üstü Kurultayda Genel Başkan olarak Meral Akşeni İşaret ettiklerini ancak kurultayın henüz yargı karar aşamasında olduğu için bu delegelerin renklerini belli etmekten çekindikleri iddia ediliyor.  

Ülkü ocaklarında yetişmiş Ülkücü Hareketin birçok kademesinde görev almış, Milliyetçi Hareket Partisinin neferi, Dürüst ve dik duruşluğuyla tanınana Üst Kurul delegesi Ahmet Kara,  Meral Akşener lehine ilk gün imza vermiş ve imzasının arkasında durmuştu.Kara "Benim gibi Adana'ki 47 üst kurul delegesinini rengini belli etmesi ve tavrrını ortaya koyması gerektiğine inanıyorum. Üst delegelerinin büyük bölümünün Meral Akşener lehine oy kullanacağını düşünüyorum. Yeni dönemim partimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Adana’da MHP’de önemli isimler arasında bulunan Kara’nın diğer üst kurul delegeleriyle olan dostluğunun yapılacak olağanüstü kurultay’da Adana’dan Meral Akşener’e önemli destek sağlayacağı öne sürülüyor.