MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’nın ev sahipliğinde “Cumhur İttifakı Millet Aklı Adana’da Harekete geçiyor” adıyla icra edilen ve ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, MYK Üyesi Uğur Öztürk, MDK Üyesi Fevzi Fırat Gözüyeşil, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Emin Canlı, MHP Parti Müfettişi Sertan Duran, MHP ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, kadın kolları teşkilat temsilcileri, eski İl Başkanları Akın Özgür, Yılmaz Tankut, Kadir Üçkardeşler, Mustafa İzgioğlu, Yusuf Baş, eski Adana Milletvekili Ali Halaman da hazır bulundular. Büyük coşku ve heyecanın yaşandığı programda salona sığmayan partili vatandaşların önemli bir kısmı dışarıda kaldı.

Program; şehitlere saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran tilaveti ile başlarken, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetleyen Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bugünleri işaret eden feraset ve basirete dayalı tespitlerinin de yer aldığı 15 dakikalık görsel sunum büyük ilgi gördü.

ERDOĞAN: DELİKANLI SİYASET YAPACAĞIZ

Açılış konuşmasını MHP Adana Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Erdoğan yaptı. Adana’da yapılan ve yapılacak olan yoğun çalışmaları anlatan Erdoğan, “MHP’nin mecliste en güçlü şekilde temsili için var gücümüzle çalışacağız. Bizim başımızı öne eğecek hiçbir şeyimiz yok. Delikanlı bir siyaset yapacağız. Masanın önünde de arkasında da aynı şeyi söyleyen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bizim başımızı hep dik gezdirdi. Biz de O’nu Adana’da mahcup etmeyeceğiz. Kapı kapı, ev ev gezeceğiz. Cumhur ittifakı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığını kazandıracağız, Mecliste yerimizi alacağız, milletimize görevimizi yerine getireceğiz. Korkanlardan, sinenlerden, pusanlardan olmayacağız.’’ mesajı verdi.

AVCI: ADANA’DAN SES VERİYOR, SÖZ VERİYORUZ…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, seçimlerine önemine değindi. Avcı “Bu vatanı kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan ecdadın evlatları olarak, bir iftar sonrası Allah’a, Kuran’a, Peygamber’e hakaret eden yobazlar tarafından katledilen Ruhi Kıçılkıran’lara, ciğerlerine hava basılarak, öğrenci yurdundan aşağı atılarak şehit edilen Dursun Önkuzu’lara, kahpe kurşunlarla, hain tuzaklarla toprağa düşen 5 bin Ülkücü Şehidimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, milli bekamızın mimarı yol başçımız, liderimiz Devlet Bahçeli’ye ve yüce Türk Milletine Adana’dan ses veriyor, söz veriyor ve haykırıyoruz; Devlet gülecek, millet yaşayacak, başaracağız, başaracağız.” şeklinde konuştu.

Avcı, ayrıca MHP Lideri Bahçeli’nin 1 Mayıs 2018 tarihli genelgesini okuyarak, bu genelgeye göre hareket edilmesini istedi.

SÖZLÜ: TÜRKİYE YENİDEN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERMEDİYSE BUNU LİDERİMİZE BORÇLUDUR

2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Adana’da büyük bir zafer elde ederek Adana Büyükşehir Belediyesi’ne üç hilal sancağını diken Başkan Hüseyin Sözlü, kürsüye “Bozkurt Sözlü” tezahüratları arasında geldi. Sözlü, MHP’nin Türkiye’nin en köklü siyasi partisi olduğunu ifade ederken MHP’nin tarihi hikayesinde kan ve gözyaşıyla ödenen çok ağır bedeller olduğunu belirtti. 80 öncesi Türkiye’yi parçalanmaktan kurtaran Alparslan Türkeş gibi 15 Temmuz’da da Devlet Bahçeli’nin kalkışmanın önünü kesen yegane kuvvet olduğunu, bugün Türkiye’nin yeniden bir bağımsızlık mücadelesi vermeyişini MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye borçlu olduğunu vurguladı. 

SÖZLÜ: 24 HAZİRAN’DA ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR

“Bugün MHP’ye saldıranlar dün açılım ve çözüm sürecinde neredeydiler?” diye soran Başkan Sözlü, “Dün açılım ve çözümden yana iş birliği yapanlar bugün MHP’nin Cumhuriyet’in kazanımları, milletimizin birliği, bekası için yaptığı ittifakı eleştiriyor. 24 Haziran seçimlerinde üzerimize düşeni yapmak noktasında zerre kadar tereddüt etmeyeceğiz. Cumhur ittifakında üç hilalin üzerinde Adanalılar hem cumhur ittifakına destek verecek hem de MHP’nin TBMM’de en güçlü şekilde temsil edilmesini sağlayacaktır. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımız sarsılmaz, kutlu yürüyüşümüz engellenemez. Teşkilatlarımızın emrinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çalışmaktan şeref duyacağız. Hemşerimiz Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde Adana’da teşkilatlarımızla birlikte 24 Haziranda zafer inananların olacaktır, ülkücülerin olacaktır.’’ dedi.

MYK ÜYESİ UĞUR ÖZTÜRK

MHP MYK Üyesi Uğur Öztür ise, tüm partililerin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemi üzerinde durdu. Öztürk “Gün, Başbuğ Alparslan Türkeş’in davasına sahip çıkma günüdür. Gün, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli’nin açtığı bayrak altında bozkurtça yerini alma günüdür” çağrısı yaptı.

MİLLETVEKİLİ MUHARREM VARLI

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, Genel Başkan Devlet Bahçeli liderliğinde MHP’nin her zaman kararlı, tutarlı, ilkeli bir siyasi izlediğini, her kararında devlet ve milletin yüksek menfaatlerinin dikkate alındığını, bunun üzerinde hiçbir hesabı yapmadığını anlattı. Varlı “Allah’ın izniyle, siz kıymetli dava arkadaşlarımızın, değerli vatandaşlarımızın desteğiyle Adana’da birinci çıkacağız.” dedi.

MİLLETVEKİLİ SEYFETTİN YILMAZ

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, MHP'nin sadece bir siyasi parti olmadığını, MHP'nin bir dava, inanç hareketi olduğunu söyledi.  Yılmaz “Bizim davamız nizamı alem davasıdır, ilâyı kelimetullah davasıdır. Milliyetçi Hareket ve değerli mensupları, Allah izin verdiği sürece sonuna kadar ilelebet bu inanç uğruna mücadele edecektir. Bu kutlu davayı yüceltmek için daima birlik ve beraberlik içinde olacağız.

Siyasi konuşmaların ardından protokol üyeleri ve aday adaylığı müracaatında bulunan isimler basına toplu fotoğraf verdiler.