Adana’da yeni katılımlarla gücünü artıran MHP, Yüreğir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törende 500 kişiyi daha gönül defterine kaydetti. Büyük coşku ve heyecanın hâkim olduğu törende, Güneydoğu’dan yıllar önce göçüp gelen Solaklı beldesi sakinlerinin ağırlıkta olduğu katılımcılar adına konuşan Selim Aslan, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatısı altında bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

SERTAN DURAN: BİZE GÜÇ VERDİNİZ

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Önce ülkem ve milletim’ diyen Sayın Genel Başkanımızın sizlere selamları var” diye başladığı konuşmasında, MHP’nin yarım asırlık tarihinde verdiği mücadeleleri özetledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği ve her vatandaşın yürekten benimsemesi gereken o değerleri temsil eden bayrağın Başbuğ Alparslan Türkeş’le MHP’nin devraldığını söyleyen Duran “Şimdi o sancak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin elinde burçlarda dalgalanmaktadır. Dünyada güçlü bir Türkiye hedefiyle verdiğimiz mücadelenin başarısı, bir ve beraber olmamıza bağlıdır. Bugün saflarımıza katılmakla bu kutlu hedefe destek verdiniz. Allah razı olsun. Bize güç verdiniz. Evinize hoş geldiniz.” dedi.

MUHARREM VARLI

MHP Adana eski Milletvekili Ali Halaman’ın da hazır bulunduğu törende MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, bazı medya gruplarının MHP’ye yönelik olumsuz algı oluşturma çabasını hatırlatarak “Üç kişinin istifasını üç yüz kişi yazan yalancılar; yüreğiniz varsa gelin Yüreğir’deki şu güzel tabloya bakın ve istifa mı var, katılım mı var gerçeği yazın.” çıkışı yaptı.

SEYFETTİN YILMAZ

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Türkiye hepimizin ortak değeri. Türk devletinin bekası bizim için her şeyden önemli. MHP bu devletin temel taşı, temel sigortasıdır. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN SÖZLÜ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin siyaset sahnesindeki farkına atıfta bulunarak “Sayın Genel Başkanımız  hiç bir zaman ayrıştırıcı olmamıştır. Devlet Bahçeli için, Hakkari’nin doğu sınırında yaşayan vatandaşımız ile Edirne’nin batı sınırında yaşayan vatandaşımız arasında fark yoktur.” ifadesini kullandı.

YILDIRAY ŞENER

Törene ev sahipliği yapan MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener de şunları söledi:

“Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza düşman olanlar hariç, herkes bizim için değerlidir. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi bin yıllık kardeşliğimizi yaşamak ve yaşatmak için çabamız devem edecektir. Katılımınızla gurur verdiniz, güç verdiniz. Sayın Genel Başkanımıza Yüreğir’i yeniden kazanacağımızın sözünü verdik. İnşallah bunu sizlerin de desteğiyle gerçekleştireceğiz.”

Konuşmaların ardından Abdullah Yavuz, Selim Aslan, Barış Alak gibi isimlerin öncü olduğu katılımcılara üç hilal rozeti takıldı.