Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ve ısrar ettiği “Kader mahkûmlarına af” konusunda MHP Adana İl Başkanlığı önemli bir adım attı. MHP’li bir heyet, Kürkçüler Cezaevi önünde mahkûmların yakınlarıyla görüştü.

MHP’NİN ÇABASI SÜRÜYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler hariç olmak üzere” cezaevindeki mahkûmlara af çıkarılması önerisi diğer siyasi partilerden destek beklerken, MHP bu konudaki çabasını sürdürüyor. MHP Adana İl Başkanlığı, Bahçeli’nin teklifiyle kamuoyunda oluşan beklentiye paralel olarak, mahkûm yakınlarıyla temasa geçti.

MAHKÛM YAKINLARI BİLGİLENDİRİLDİ

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı İlyas Kaya, İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Erikçi, MHP Adana Milletvekili Adayı Neslihan Gök, MHP Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Fatih Kürşat Mert, MHP Adana eski İl Kadın Kolları Başkanı Arife Kaytancı’dan oluşan bir heyet, merkez ilçe Sarıçam sınırlarında bulunan Kürkçüler Cezaevi önünde mahkûmların yakınlarıyla görüştü. Heyet, cezaevindeki yakınlarını görmeye gelen vatandaşlara, seçim beyannamesinde yer alan başlıklar ve af konusunda bilgilendirme yaptı.

BAHÇELİ, BÜYÜK SIKINTIYI GÖRDÜ

Mahkûm yakınları, af ile ilgili oluşan gündemden oldukça memnunlar ama somut adımlar atılmasını bekliyorlar. Cezaevindeki yakınını ziyarete gelen bir vatandaş, diğerlerine tercüman olarak şu ifadede bulundu:

“Sayın Devlet Bahçeli Beyin ülkenin hayati sorunlarına yönelik çabasını canı gönülden destekliyoruz. MHP ve Ak Parti’nin birlikte daha büyük işler başaracağına yürekten inanıyoruz. Bölücü terör ve FETÖ ile mücadele başta olmak üzere birçok alanda önemli mesafe alındı. Af konusunda da şunu diyebiliriz ki; Sayın Devlet Bahçeli, kamuoyu gündeminde yer almayan büyük sıkıntıyı gördü, dertlerimizle dertlendi. Allah razı olsun. İnşallah diğer partiler de destek verir. Umut ediyor ve Yüce Allah’tan diliyoruz.”

AVCI: MHP SORUNLARI BİTİRME HEDEFİNDE

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizin en can alıcı sorunlarını çözme konusunda samimidir. İç güvenlikten dış tehditlere, diplomasiye kadar devletimize destek veren MHP, toplumsal sorunları da olabildiğince azaltma, mümkünse bitirme hedefindedir. Mahkûmlar için gündeme getirilen af konusu da bu şekildedir. Allah Liderimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin.” dedi.