MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, İl Divan Heyeti ile birlikte bazı sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere bayram ziyaretinde bulundular. Önce Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular’a ve yönetimine iade-i ziyarette bulunan Karakaya ve Baş, sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Gökhan Yağ ve yönetimini, ardından da Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İl Başkanı Fikret Yeni ve yönetimini ziyaret ettiler.


YAĞ VE YENİ’DEN TEŞEKKÜR

MHP kurmayları iki partide de oldukça sıcak bir ortamda karşılanıp, ağırlandılar. CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karakaya ve Baş’a teşekkür etti. Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni de, MHP kurmaylarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Her iki ziyarette, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yanı sıra seçime ilişkin çalışmalar da gündeme geldi.


YUSUF BAŞ’TAN ÖNEMLİ TEKLİF

MHP İl Başkanı Yusuf Baş; seçim sürecinde çevre kirliliğine neden olan bayrak, afiş ve sair görsel çalışmaların bu seçim sürecinde ‘ölçülü’ yapılması gerektiğine, ayrıca yine gürültü kirliliğine yol açan sesli çalışmalarda da halkın rahatsız edilmemesi yönündeki ihtiyaca vurgu yaptı. Baş “Bir partinin bayrakları indirilip diğeri asılıyor, sonra diğeri gelip ötekini kapatıyor. Bu zaman zaman gerginliğe de neden oluyor” dedi.

MEVLÜT KARAKAYA’DAN “İSRAF” VURGUSU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya da, geçtiğimiz günlerde bu yöndeki çağrıya olumlu yanıt verdiklerini anımsatarak “Genelde aşırıya kaçan ve kontrol edilemeyen bu tür çalışmalar ayrıca israfa da yol açıyor” diyerek bu yöndeki güçlü ihtiyacın güncelliğine dikkat çekti. CHP’yi ziyarette yapılan bu teklife CHP İl Başkanı Gökhan Yağ olumlu baktıklarını belirterek “Biz varız” mesajı verdi.  AK Parti’yi ziyarette de İl Başkanı Fikret Yeni, aynı teklifi desteklediklerini bildirdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği kararlarda da sadece parti teşkilatlarının ve seçim bürolarının önlerinde bayrak asılabileceğine vurgu yapılan sorunun, üç büyük partinin il başkanlıklarınca varılan mutabakat sonucu bu seçim sürecinde yaşanmaması bekleniyor.