Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadı.

LANETLİYORUZ

Yusuf Baş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dün Ankara’da meydana gelen ve 100’e yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği,  yakın vatandaşımızın da yaralandığı kanlı terör saldırısının, ülkemizin birliğini, dirliğini, milletimizin kardeşliğini hedef aldığı kesindir. Nereden gelirse gelsin hiçbir terör saldırısını kabul etmek mümkün değildir. Terörün her türlüsünü, bunu  icra edenleri, buna alet olanları, besleyenleri, yardım ve yataklık edenleri, övenleri, terör örgütlerinden yana taraf olanları, bunlarla masaya oturup devletin egemenlik haklarını, milli iradeyi paylaşanları lanetliyoruz.”

ADANA’DA TAHRİK OYUNU TUTMADI

Baş, şöyle devam etti:

“Dün bu kirli ve kanlı saldırı yaşandığında Adana’da ve ilçelerimizde yapacağımız kitlesel faaliyetleri iptal ettik. Esnaf Bayramı nedeniyle il merkezinde esnafa yönelik kutlama programlarımızı, Kozan, İmamoğlu, Aladağ ilçelerimizdeki toplantılarımızı da iptal ettik. İstismar ve provokasyon ihtimalleri de dikkate alınarak bunu yaptık. Ancak; Ankara’daki hain saldırıdan kısa sonra 10-15 kişiden oluşan ve yaşları 12-17 arasında değişen bir grup çocuğun il binamızın bulunduğu sokaktan slogan atılarak yürüttürülmesi dikkatimizden kaçmamıştır. O anda partimizde bulunan görevlilerimiz ve partililerimiz soğukkanlı davranmış, tahrik tuzağına düşmemiştir. Milliyetçi Hareket’in ortaya koyduğu bu hassasiyete karşın tam aksine tahrik oyunlarını yönetenleri kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Bize göre, Ankara’daki terör saldırısının arkasında kimler varsa, Adana’daki provokasyon tertipçilerinin arkasında da aynı kirli hesabın ortakları bulunmaktadır.”

HÜKÜMET AKLINI BAŞINA ALMALI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş “Bu son saldırı kamu düzeninden çok ülke bütünlüğünü hedef alan kirli ve kanlı bir saldırı olmuştur. Milliyetçi Hareket’in ve mensuplarının düşüncesi, duruşu ve tarafı bellidir. Teslimiyetçilik politikasıyla, Türk ve İslam düşmanlarıyla, terör örgütleriyle ahbap-çavuş ilişkilerine girerek, askerimizi, polisimizi, korucumuzu katledenlerle kirli anlaşmalar yaparak ülkemizin getirildiği nokta dayanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. 13 yıldır ülkeyi yöneten ve ‘seçim hükümeti’ marifetiyle işbaşında bulunan zihniyet artık aklını başına almalıdır. Bu düşüncelerle; bir kere daha hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.