MHP Adana Milletvekili Adayları, seçim çalışmalarına başlamadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını ve Ülkücü Şehitler, yakın dönem vatan şehitleri ile MHP’ye omuz vermiş dava büyüklerini kabirlerinde ziyaret ettiler. Bu ilk adımla Atatürk’e, Hareketin tarihine ve tüm Şehitlerin manevi hatıralarına sahip çıkma konusunda güçlü hassasiyet mesajı verildi.

İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADILAR

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törende, tüm milletvekili adayları hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Teşkilatını temsilen İl Başkan Yardımcısı Burhan Kızıl, adayları temsilen MHP Adana Milletvekili 1. Sıra Adayı Muharrem Varlı ve 2. Sıra Adayı Ayşe Sibel Ersoy, Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Başkan Vekili Ramazan Akyürek Anıta çelenk bıraktılar. İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da bulunmaları sebebiyle törene katılamadılar.

ATATÜRK VE CUMHURİYET VURGUSU

Muharrem Varlı yaptığı konuşmada, “Biz, bu ülkenin sigortasıyız. MHP var olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle ülkemize ve milletimize zarar verilmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyete ve Atatürk’e dil uzatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.  Buradan sonra dava büyüklerimizi ve şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Bu, ülkücü-milliyetçi duruşun bir göstergesidir. İnanıyorum ki, hayırlı bir başlangıç yaptık, inşallah hayırlı bir sonuçla yolumuza DEVAM edeceğiz.” dedi.

Tören, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma’nın aşrı şerif okuyup yaptırdığı dua ile tamamlandı.

ŞEHİTLİKLERDE DUA ADELDİ

MHP Adana Milletvekili Adayları, daha sonra 5 ayrı yerde bulunan Ülkücü Şehitleri ve MHP’nin önemli isimlerini kabirlerinde ziyaret edip çiçek bıraktılar. MHP heyeti; MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Ülkücü Şehit Yunus Uzun, Sanatçı Ülkücü Şehit Mürüvvet Kekilli, Başbuğ Türkeş’in yol arkadaşı MHP’nin kurucu isimlerinden Yazar Nurettin Pakyürek ve Ortadoğu Gazetesi Yazarı Ülkücü Şehit İlhan Egemen Darendelioğlu’nun bulunduğu farklı kabir ziyaretlerinde Fatiha bağışladılar.

BEŞ ÇOCUK ANNESİ SANATÇI KATLEDİLMİŞTİ

12 Eylül 1980’de 44 yaşında evinde çocuklarının gözleri önünde katledilen Sanatçı Ülkücü Şehit Mürüvvet Kekilli’nin mezarını ziyaret eden MHP Adana Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, “O bir sanatçıydı. O beş çocuklu anneydi. Bugün toplumu dehşete düşüren kadın cinayetine, hepimizi ürperten vahşet örneklerine Mürüvvet Kekilli, sırf ülkücü olduğu için acımasızca muhatap kalmıştı. Ruhu şad olsun. Unutmadık, unutmayacağız.” diye konuştu.