MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, yeniden başkan adayı olduğu 19 Mart’taki kongrede birliğin, dirliğin pekişeceğini belirtip, “Gece uyumadan, gündüz yorulmadan, davamız adına varımızı yoğumuzu bundan sonra da ortaya koymaya kararlıyız. Vatanımızın varlığını, devletimizin bekasını, bayrağımızın namusunu sımsıkı sahiplenen liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde olmaktan onur duyuyoruz” dedi. 
MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, 19 Mart 2017 Pazar günü 400 delegenin katılımıyla Hayal Balo Salonu’nda gerçekleştirecekleri kongrenin karşılıklı sevgi ve saygı temelinde yaşanacağını vurguladı. Başkan Duran, MHP Çukurova İlçe Teşkilatı olarak görev süresi boyunca her zaman Adana’nın ve Çukurova’nın sorunlarının takipçisi olduklarını, çözüm yolunda Adanalı hemşehrilerinin sesini duyurduklarını dile getirdi. 

Duran “Yeni dönemde de bütün teşkilatımız et ile tırnak misali, daha da sıkı kenetlenerek, inandığı davayı şuurlu bir şekilde sonsuza kadar yaşayacak ve savunacaktır. Hiçbir vatandaşımızı kaybetme lüksümüz yoktur. İhanetten, gafletten, delalettin çıkarak bugünlere getirdiğimiz bu yuvanın her mensubu gözbebeğimizdir. Millet iradesine olan saygısını ve demokrasiye olan inancını her platformda dile getiren Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dün olduğu gibi, bugün de yarın da emrinde olacağız. Çünkü Ülkücü Hareket’in bütün hafızasını benliğinde diri tutan Türkmenbeyimiz, hemşehrimiz Devlet Bahçeli Bey, vatanımızın varlığını, devletimizin bekasını, bayrağımızın namusunu sımsıkı sahiplenmiş ve partimizi bu değerlerin tek tarafı yapmıştır “ diye konuştu.