MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Başkan Duran, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 78. yıldönümünde bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle andıklarını vurguladı. Duran, “Bize, bu ülkeyi armağan eden Atatürk’ü unutmadık, O’nun izindeyiz” dedi. “Atatürk olmasaydı, bugün bizlerde burada olmayacaktık” diyen MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, “Bugün, anlamlı bir günde bir araya geldik. Bugün 10 Kasım. Büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü. Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını burada bir kez daha saygıyla anıyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
BASINA TEŞEKKÜR
Kendilerine her zaman destek olan basın mensuplarına da teşekkür eden MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, “Geçmişte, bu mesleğin içinde bulunan birisi olarak, sizlerin ne kadar zor şartlar altında görev yaptığınızı iyi biliyorum. Bizleri, her türlü etkinliğimizde hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bugün gerçekten basın zor şartlar altında görevini yerine getiriyor. Sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
ÇUKUROVA’YI TARIYORUZ
Başkan Duran, 2.5 yıldır MHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, bu süre içinde ilçe teşkilatının çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. İlçe Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıyla, Çukurova’yı mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy dolaştıklarını anlatan Duran, “Her bir yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız haftada en az 5 ev toplantısı yapıyor. Çukurova’nın 27 mahallesini düzenli olarak tarıyor, sorunları dinliyoruz. Vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenli olarak bir araya geliyoruz. Sorunları dinliyor, ilgili makamlara çözüm için gidiyoruz. Zira, biz MHP İlçe Teşkilatı olarak, Çukurova’da 65 bin oy almış bir parti olarak aynı zamanda büyük bir sivil toplum örgütüyüz de” dedi.

İLK SEÇİMDE ÇUKUROVA’DA BİRİNCİYİZ
Bu bağlamda, MHP Çukurova İlçe Başkanlığı’nın, seçimden seçime çalışma yürüten bir teşkilat olmadığına dikkat çeken İlçe Başkanı Sertan Duran, “Biz teşkilatlanmasını tamamlamış, her zaman vatandaşının arasında olan bir teşkilatız. Bugün memnuniyetle gözlemliyoruz ki, Çukurova’da partimiz MHP’ye olan ilgi her gün artarak büyümektedir. Her zaman söylerim, Çukurova, bir Ankara’nın Çankaya’sı, İstanbul’un Şişli’si gibidir. Biz, ilk seçimde, Çukurova’da birinci parti olacağız. Bundan en küçük şüphemiz yok” diye konuştu.
SONER ÇETİN’E “HUKUK İÇİNDE KAL” ÇAĞRISI
MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de eleştirdi. Duran, Çukurova’nın çözüme kavuşturulmamış sorunları ortada dururken, Belediye Başkanı Soner Çetin’in, belediyenin resmi internet sitesinden boy boy fotoğraflarını yayınlayarak, “Feke’nin, Tufanbeyli’nin kanalizasyonlarını yapıyoruz” gibi propaganda yaptığını kaydetti. Duran, bunun suç oluşturduğunu savunarak şöyle devam etti:
“Çukurova’da daha kanalizasyonları yapılmamış, çözüme kavuşturulmamış mahalleleri, sokakları, köyleri bulunurken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, diğer ilçelerin sorunlarını çözüyoruz şeklinde, hem de belediyenin resmi internet sitesinde açıklamalar yapması doğru değildir. Kendisini, hukukçu, halkçı diye tanımlayan Soner Çetin’e hukuka bağlı kalması çağrısında bulunuyorum. Biz, hizmete karşı değiliz. Ama Çukurova’nın sorunları çözülmemişken, Feke’ye, Tufanbeyli’ye hizmet götürüyoruz diye açıklamalar yapması ne kadar doğru. Kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu ilçelere, hizmet götürülmesi için meclis kararı olması gerekir. Ortada böyle bir meclis kararı yok. Biz, MHP olarak, Türk bayrağının dalgalandığı her yere hizmet götürülmesini isteriz. Ama, Soner Çetin meclis kararı almadan bunları yapıyor”