MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran’ın ev sahipliğinde il başkanlığı binasında icra edilen bayramlaşma programında MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz de hazır bulundu. MHP kurmayları, il divan ve il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları yönetimi, belediye başkanlarıyla birlikte vatandaşların bayramını tebrik ettiler. Yaklaşık iki saat süren programda il binasının bahçesi dolup dolup taştı. Muhteşem katılım, olağanüstü ilgi, parti kurmaylarını da hoşnut etti.
SERTAN DURAN’DAN BAYRAM MESAJI
MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, programa katılamayan vatandaşların bayramını ise yayınladığı mesajla kutladı. Mesajında önce Türk-İslam aleminin içinde bulunduğu dramatik şartlara vurgu yapan Duran “Özellikle son yıllarda Türk-İslam alemi, bayramları, bayramın tüm renkleriyle, tüm coşkusuyla yaşayamaz hale geldi. Türkiye olarak içeride hemen her gün memleket evlatlarını şehit verip, bölücü hainlerle mücadele ederken, diğer taraftan komşularımızda, uzak ve yakın coğrafyamızda soydaşlarımıza, din kardeşlerimize yapılan zulümler yüreğimizi kanatmaktadır.” dedi.
MUSUL, KERKÜK, TELAFER, ARAKAN…
Duran şöyle devam etti:
“Suriye’de; Musul, Kerkük, Telafer’de ve diğer bir çok yerde Türkmen kardeşlerimiz Haçlı-Siyonist çetelerin desteğinde asimilasyona uğramış ve öz yurtları çetelere peşkeş çekilmek istenirken, son olarak Myanmar’a bağlı Arakan’daki binlerce Müslüman kardeşimiz ise Budist teröristlerce katledilmişlerdir. İşte bu şartlarda gözyaşımızı içimize akıtıp sadece tebessüm edebildiğimiz bir bayramı yaşıyoruz. İnşallah zalimler hak ettiği cezayı bulacaktır. Bu duygular içinde başta mübarek Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizin, tüm vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyor, hepsine ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, daha nice bayramlara birlik içinde kavuşmayı diliyorum.”
ŞEHİTLERE DUA, ZİYARETÇİLERE LOKUM
Bu arada MHP Adana İl Başkanlığı, vatan için toprağa düşüp ebedi aleme göç eden Şehitlerimizi de unutmadı. MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, kent protokolüyle birlikte şehitlikleri ziyaret etti. Duran, il yöneticileriyle beraber şehitliklere ayrıca ziyaret programı düzenleyerek metfun bulunan Şehitlerin ruhuna Fatiha bağışladı. Bu ziyarette hem 1980 öncesi vatanın bütünlüğü için can veren Ülkücü Yiğitler hem de daha sonraki yıllardan itibaren aynı amaçla bölücü ihanete karşı yürütülen mücadelede Hakk’ın rahmetine kavuşan Kahramanların ruhları şad edildi. Sertan Duran ve yöneticiler mezarlıklarda stant kurarak gelen ziyaretçilere lokum ikramında da bulundular.