Adana’nın tanınmış isimlerinden, iş adamı ve eğitimci Melih Sarıkodal, Aday Adayı olmasında en büyük payın vatandaşlar olduğunu belirterek, “Uzun yıllardır Adana’da ticari faaliyetler yürütüyorum, gerek ekonomik gerek iş gücü anlamında ciddi katkılarımız olduğunu bizi tanıyan herkes biliyor. Ticari kimliğimin yanında bürokrat kimliğimi de bildikleri için çevremizdeki insanlar milletvekilliği adaylığı için son iki yıldır ciddi anlamda baskı uyguluyor.  Amacım Adanamızın sorunlarına daha kaliteli çözümler üretmek ve Adanamızı en iyi şekilde temsil etmek. Bu kararımda en büyük etken belirttiğim gibi vatandaşlarımız oldu. Beni böyle bir göreve layık gördükleri için hepsine teşekkür ederim” dedi.

Sarıkodal, bu güne kadar edindiği deneyim ve tecrübeyi, Milletvekili seçilmesi halinde Adana’ya ve Adanalıya faydalı olmak için kullanacağını belirterek, “Benim bu topraklara borcum var. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın bana verilen görevi hakkıyla yerine getireceğim. Beni destekleyen vatandaşlarımıza layık olacağım. Onları Mecliste en iyi şekilde temsil edeceğim” şeklinde konuştu.

Kadirli Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi Eski Başkanı olan Sarıkodal, Türk Eğitim-Sen İş Yeri Temsilciliği, Modern Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, AGİAD Üyeliği yaptığını, yanı sıra 19 yıl sınıf öğretmeni olarak görev aldığını kaydederek, “Mutlu bir aile ve iki çocuk babasıyım” diyerek kendini tanıttı.