YORUM
Bu bülteni okuyanlarsa adeta abandone* oldu. Şaşkınlığını koruyamayanlar MHP İl Başkanı Yusuf Baş'a soruyor? 
"Sayın Baş; maden "Atatürk"diyorsun, niye "Evet" diyorsun? "Evet" diyeceksen neden "Atatürk" diyorsun? Bunun büyük bir çelişki olduğunu görmüyor musunuz? Yoksa "Atatürk" deyim, "Evet" e çalışsam bile yine Atatürkçüler bize oy verir Büyükşehiri alırız" diye mi düşünüyorsunuz" 

HABER
İşte MHP İl Başkanı Yusuf Baş'ın basın bülteninin tam metni;


MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 94. Yıl dönümünde mesaj yayınladı. 

Atatürk milli ilham kaynağımız

Atatürk, milletimizin yolunu açan bozkurttur

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Atatürk, mensubu olmakla iftihar ettiğimiz asil milletimize kimliğini öğreten, emperyalizmin çelikten kuşatmasını yaran ve milletimizin çıkmaz yolunu açan bozkurttur.” dedi.

ADANA’YI DOKUZ KEZ ŞEREFLENDİRDİ

Yusuf Baş, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 94. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Baş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’mızı birçok kez ziyaret etmiş nedeniyle duyduğumuz onuru, O’nun manevi varlığıyla bugün bir kere daha idrak ediyor olmanın engin hazzı içindeyiz. Tarihi kayıtlardan, Atatürk’ün kentimizi dokuz kez şereflendirdiği bilinmekle beraber, 15 Mart 1923’deki ziyareti, biz Adanalılar için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Çünkü; o tarihi ziyarette 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' şeklindeki ifadesi, İstiklal Harbi’ne esin kaynağı olan Adana’mızın Atatürk’ün zihninde ve gönlünde edindiği yeri ve değeri de ortaya koymuştur.”

KUCAKLAYICI MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIYLA…

Baş, şöyle devam etti:

“Bu vesileyle ifade etmek gerekir ki; Atatürk, sadece Kurtuluş Savaşı’nın bir önderi ve ilk cumhurbaşkanımız değildir; Atatürk esasında mensubu olmakla iftihar ettiğimiz asil milletimize kimliğini öğreten, emperyalizmin çelikten kuşatmasını yaran, milletimizin çıkmaz yolunu açan bozkurttur. Atatürk; bugün etnik kimlikler olarak üretmeye çalışılan ve Türk’ün şefkatine, adaletine sığınan kimi akraba, kimi özbeöz kardeşimiz olan mazlum ve mağdur halkları da, bin yıldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizi de kapsayıcı, kucaklayıcı milliyetçilik anlayışıyla Türk kimliğinin ayrılmaz parçası yapmayı başarmış büyük bir liderdir.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEĞİN YAŞAYACAKTIR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendi ifadeleriyle bedeni elbette toprak olmuştur, fakat O’nun bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacaktır. Yiğitler diyarı Adana, Atatürk için esin kaynağı olduğu gibi, bizler için de Atatürk milli ilham kaynağımızdır. Adanalılar olarak, bizlere emanet edilen devletimizi, milli varlığımızı, ezanımızı, bayrağımızı, Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız feyizle, azim ve inançla korumaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; bizleri manevi varlığıyla bugün de onurlandıran, bıraktığı eserlerle övünç kaynağımız olmaya devam eden merhum Atatürk’ü, milli mücadele arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun!”