Öztok, “Bunun yanı sıra öğretmenlerimizin 3 bin 600 ek göstergeden yararlanmaları sağlanacak, çağın bilgileriyle donanımlı öğretmen yetiştirilerek, bu meslek cazip hale gelecek” dedi. 
Seçim çalışmalarını son sürat devam eden MHP Adana Milletvekili adayı İşadamı Cahit Öztok, Kariyer Eğitim Kurumlarını ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi. 
Halen atanmayı bekleyen binlerce öğretmen olduğuna dikkat çeken Cahit Öztok, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı iyi birey, içlerinde vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılayarak yetiştiren öğretmenlerimizin sıkıntılarını yakinen biliyorum. Mevcut iktidar yıllardır öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeme adına eğitim sisteminin omurgasıyla oynamıştır. Ancak, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimde önce Yüce Allahın izni ve siz öğretmenlerimizin, halkımızın teveccühleriyle iktidara geleceğiz tüm sorunlar gibi öğretmenlerimizin sorunlarını tek, tek çözeceğiz. Bizim iktidarımızda; Öğretmenlerin, ek ders ücretleri ile eğitim ve öğretim tazminatları yükseltilecek, eğitime hazırlık ödeneği artırılarak eğitim kurumlarında çalışan tüm personele de yansıtılacaktır. Öğretmenlerin özür grubu tayinleri ile ilgili sorunları çözüme kavuşturulacaktır. Kadrosu olmadan çalışan sözleşmeli ve geçici öğretmenler daimi kadrolara geçirilecektir. Atanmayı bekleyen öğretmenlerin tamamı kademeli olarak atanacak Atanmayı bekleyen öğretmenler sorununun çözüme kavuşturulması için öncelikle öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okul bırakılmayacak, derslik ihtiyacı tamamlanacak ve atanamamış tüm öğretmenlerin atamaları kademeli olarak yapılacaktır” dedi.