Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barut, tüm siyasi partilerin kuruluş ve var oluş amacının toplumun sorunlarını çözmek olduğunu, ancak izledikleri yol ve benimsedikleri anlayışın farklı olduğuna işaret etti. Barut, bu farklılıklara karşın siyasi partilerin ve temsilcilerin kuruluş amaçları doğrultusunda bir araya gelip sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini kaydetti.

“BİRLİKTELİK ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ”

Adana’da yaşanan sorunlardan her siyasi parti mensubunun doğrudan etkilendiğini dile getiren Barut, “Hepimiz halkımıza, memleketimize, ülkemize hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Yaşama bakış açılarımız ve izlediğimiz yollar farklı olsa da hizmet noktasında halkın yararına olan her konuda bir arada olabilmenin çok önemli ve değerli olduğuna inanıyoruz” dedi.

“HALKA HİZMET NOKTASINDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Bugüne kadar kamu yararı taşıyan, halkın refahını, mutluluğunu, huzuru sağlamaya yönelik her hizmete, her çalışmaya destek verdiklerinin altını çizen Barut, “Bundan sonra da bu anlayışımız ayrımsız bir şekilde sürecek. CHP olarak her zaman daha yaşanabilir bir kent ve ülke hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışan her kurum ve kuruluşla işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Barut’a ve yönetim kuruluna yeni dönemde başarı dileyen MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da Adana ve Türkiye için çalıştıklarını kaydetti.  Avcı şöyle konuştu:

 “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 49 yıllık tarihimizde her zaman ülkemizin ve yaşadığımız bölgenin yüksek menfaatine öncelik verdik. Bu konuda her zaman fedakârlık yaptık. Tarihimizde bunun pek çok örneği bulunmaktadır. Mesela 1977'de partiler arasında TBMM Meclis Başkanını 6 ay seçemedi. Devlet düzeninde sorunlara yol açan ve aylarca süren kriz, MHP'nin fedakârlığıyla aşıldı. CHP'li Cahit Karakaş'ın Meclis Başkanı seçilmesini sağlayarak krize son buldu. Söz konusu devletin ve milletin bekası olunca, yaşanan krizleri çözme adına MHP’nin tavrı ve tasarrufu asla değişmez.  Bugün de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde MHP 'Önce ülkem ve milletim' ilkesiyle hareket ediyor. Adana'da aynı anlayış içindeyiz. Adana söz konusu olduğunda, Adana'nın menfaati olduğunda gerek Cumhuriyet Halk Partisi olsun gerekse başka siyasi partiler olsun işbirliğinin gereğine inandık ve bu inancımızı her zaman uygulamaya döktük. Bu düşüncelerle, partinizin büyük kongresinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, sizin yeniden seçilme nezdinde ötürü şahsınızı ve yönetiminizi tebrik ediyorum. Bu vesileyle camianın selam ve saygılarını sunuyorum”