Başkan Avcı, 21 Nisan’da Ankara Kızılcahamam’da partisi tarafından gerçekleştirilen MYK üyeleri, MDK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla yapılan toplantının ardından il divan kurulu ve il yönetim kuruluyla bir araya geldi. Orada yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Avcı, Adana’da başlatılan seçim hazırlıkları konusunda da istişare etti.

CUMHUR İTTİFAKI ŞEFFAF BİR MODELDİR

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP’yi hedefe koyarak ‘Cumhur İttifakı’na karşı yöneltilen ve hakaretlere varan çirkin saldırılara da tepki gösterdi. Avcı “Cumhur İttifakı, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesi ve hassasiyetle bizzat formüle ettiği, başından beri her ayrıntısı kamuoyuna açıklanmış şeffaf bir modeldir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi yolunu anlamsız bir inat yüzünden ortaya çıkarılan hukuki boşluk ve kaosu önlemek için inşa edilmiştir.” diye konuştu.

“HÜLLE İHANETTİR” DİYENLERİN HAZİN DURUMU

Avcı, devamla şunları söyledi:

“Türkiye’de her olumlu işe karşı çıkan, üzerindeki kiri başkasına sıçratmayı adet edinen bir cephe var. İki yıl önce canlı yayında MHP’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne milletvekili transferi edeceğini iddia eden ana muhalefet partisinin sayın genel başkanı ve partisinin bugün içine düştüğü durum çok hazindir. İki yıl önce ‘Bu karakterde, kendi partisine ve seçmenine ihanet eden bir milletvekili grubunun çıkacağını zannetmiyorum’ diyen ve bugün 15 milletvekilini ‘Hülle’ yoluyla ‘Abidik gubudik, çıkar, çukur, cukkalı’ işlere alet edenlere ne denebilir ki? Bu, demokrasi kahramanlığı değildir. Bizzat ihanet olarak tanımlanan hülleyi aklamaktır.”

CUMHUR İTTİFAKI ARTIK MİLLETİNDİR

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin, herkesin seçime girebilmesi konusundaki samimi açıklamalarını tüm Dünya duymuştur. Ama buna rağmen mağdur edebiyatı yaparak, yalan-dolanla her yolu mubah görerek bir yere varma çabası çirkinliktir. Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Önce ülkem ve milletim’ diyerek rahmani bir düşünceyle, ülkemize yönelik ihanet ve husumet kuşatmasını yarmak, sıkıntılara kalıcı çözüm üretmek amacıyla temelini attığı ‘Cumhur İttifakı’nı, aziz milletimiz sahiplenmiştir. Cumhur İttifakı artık milletindir. Cumhur İttifakı, İblis’in ve uşağı Pensilvanya sakini teröristbaşının şeytani projelerine alet olan ‘Abidik gubudik koalisyonu’na karşı dimdik ayaktadır. Zafer; ‘Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ezan benim’ diyen cumhurun, milletimizin olacaktır.” dedi.