Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Yusuf Baş, engelli vatandaş sayısının nüfusun yüzde 12-13 civarında hesaplandığını hatırlattı. Baş “Dolayısıyla sayısı milyonlarla ifade edilen bir kitle söz konusu. Milyonlarca vatandaşımız görme, işitme, ruhsal, fiziksel alanlarda doğumdan itibaren veya sonradan engellilik durumu yaşamaktadır. Evde, sokakta, işte türlü sorunlarla karşılaşan engelli vatandaşlarımız devletten ve toplumdan ilgi ve yardım beklemektedir.” diye konuştu.

BİR LÜTUF DEĞİL ASLİ GÖREVDİR

“Bu beklenen yardımlar, aslında onların kendilerine sunulmayan öz haklarıdır.” diyen Baş, “Bu hakkın verilmesi ise engelli vatandaşlarımıza birer lütuf değil, devletin ve toplumun asli görevi olarak kabul edilmelidir. Mensubu olduğumuz milli ve manevi inanç değerlerimiz de zayıfa, yardıma gereksinim duyan herkese el uzatmayı emretmektedir. Özellikle devlete ve millete hizmet yolunda engelli konuma düşmüş vatandaşlarımıza haklarını vermek devletin borcu, toplum olarak ilgi ve yardımı esirgememek ise hepimizin insani ve vicdani görevidir.” ifadesini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın hayatımızın bütün alanlarında sağlıklı, mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyor, hepsine ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.