Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Teşkilat bünyesinde “Doğa ve Hayvan Hakları Komisyonu” kuracaklarını açıkladı.

KİHAYKO VE DOHAYKO’DAN ZİYARET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, hayvanlara yönelik artan şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlattığı yasa değişikliği tasarısı kamuoyunda takdirle karşılanırken, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da, İl Teşkilatı bünyesinde “Doğa ve Hayvan Hakları Komisyonu” kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi. Avcı, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Genel Başkanı Metin Yıldırım, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ve KİHAYKO Başkan Yardımcısı Bülent Yürk’ün kendisini ziyaretinde bu çalışmadan bahsetti. Ziyarette, hayvan haklarına ilişkin bilincin ve hassasiyetin artmasına rağmen bunun yeterli olmadığı bilgileri paylaşıldı. Kamu kurumlarının ve birçok yerel yönetimin bu alanda kanunlardan kaynaklanan görevlerini yerine getirmede ise ciddi eksiklikler olduğu belirtildi.

DEVLET BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ve KİHAYKO Genel Başkanı Metin Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hayvanlara yönelik eziyetler karşısında sessiz kalmayıp olağanüstü bir duyarlılık gösterdiğini hatırlatarak, iz bırakan ifadeleriyle toplumda yankı uyandıran Bahçeli’ye bir kez daha teşekkür ettiler.

“DENGEYİ KORUMAMIZ LAZIM”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, bitkiler dâhil tüm canlıların birbirlerine bağlı ve çoğu birbirine muhtaç olarak bir denge içinde yaratıldığını belirterek “Cenabı Allah’ın yarattığı bu dengeyi korumamız lazım.” dedi.

Avcı “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey bu konuda çok hassas. Ayrıca Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla hazırlatılan yasa değişikliği tasarısıyla sahipli veya sahipsiz tüm hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi amaçlanmıştır. Bizler de İl Başkanlığımız bünyesinde Doğa ve Hayvan Hakları Komisyonu kurmak için çalışmalara başladık. Bu konuda sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.

Metin Yıldırım ve Nesrin Çıtırık, MHP Adana İl Başkanlığı’nın bu alanda yapacağı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek, Başkan Avcı’ya teşekkür ettiler. Başkan Avcı, KİHAYKO ve DOHAYKO’ya başarılar dileyerek iki kuruma atfen Nesrin Çıtırık’a bir çiçek takdim etti.