AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, ülkemizin bekası için milli duruşun doruk noktasında olması gereken bir sürecin yaşandığını söyledi. Hem iade-i ziyaret, hem de yeniden il başkanlığı için görevlendirilmesiyle ilgili hayırlı olsun ziyaretinde bulunan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’yı beraberindeki heyet ile birlikte makamında misafir etti.BİRLİK MESAJI VERİLDİ

Ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi. MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Biz, amacı Türkiye'nin bekasını, gücünü temin olan herkesin yanındayız. Parti olarak ne kadar da farklı isimlerimiz olsa da Türkiye için, Türk bayrağı için her zaman birlikte hareket ederiz. Hareket etmeye de devam edeceğiz” dedi.  


Başkan Yeni’ye yeniden görevlendirilmesiyle ilgili hayırlı olsun dileklerinde bulunup, misafirperverliği için de teşekkür eden Başkan Avcı, ”Genel merkezlerimizin tabi ki talimatlarına uyacağız, yerine getireceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Aynı zamanda milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde Adana’ya da hizmet vereceğiz. Sonuçta sokağa çıktığımızda aynı yolu kullanıyoruz. Aynı havayı teneffüs ediyoruz. Çocuklarımız aynı parkın içerisinde oynuyor. Biz bu konuda da, yerel yönetimler olarak birbirimize destek olmalıyız. Bu konuda da herkesle her zaman beraber hareket ederiz, etmemiz lazım. Çünkü Adana bizim, hepimizin” dedi. 


 

‘DUA PEŞİNDE OLDUK’

Başkan Fikret Yeni de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bulunduğumuz konum ya vebali, ya duayı gerektiriyor. Biz bu güne kadar dua peşinde olduk, bundan sonra da dua peşinde olmaya devam edeceğiz” dedi. 

İl başkanları olarak zor ve meşakkatli bir görev üstlendiklerini belirten Başkan Yeni, “49 aydır yürüttüğüm il başkanlığımın devamı noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, genel merkezimizin takdirleri oldu. Muhtemelen bir ay içerisinde kongremizi yapacağız Allah nasip ederse.

Siz de biliyorsunuz, il başkanı iseniz, hele hele iktidar partisinin il başkanı iseniz zor ve meşakkatli bir görevdesiniz.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2019’u ülkemiz üzerinde, milletimiz üzerinde, devletimizin bekası anlamında önemli gördüğü için, sadece ülkemizi değil mazlumlar coğrafyasını ilgilendiren bir sürecin yaşanacağını bildiğinden dolayı daha güçlü teşkilat yapısı istiyor. Bu çerçevede böyle bir teveccühleri beni ziyadesiyle onurlandırdı.

‘MİLLİ DURUŞ GEREKTİRİYOR’

Biraz önce de ifade ettiğiniz gibi milli duruşun artık doruk noktasında olması gereken bir süreci yaşıyoruz. Çünkü artık aleni ve açık olarak saldırılarla karşı karşıya olan bir Türkiye’yi ve Türkiye’ye yapılan bu saldırıların aslında asıl hedefin Türkiye coğrafyasının dışındaki birilerinin kendilerince böyle bir harita çizme peşinde olduğunu gözlemliyoruz. Bunun için de biz milli bir şekilde birlik beraberlik içinde kalırsak ancak bunlarla yaptığımız mücadelede muzaffer olabileceğimizin farkındayız. Bu noktada Sayın Devlet Bahçeli’nin duruşu gerçekten her zaman olduğu gibi, işin doğrusu ülkenin bekasıyla ilgili bir sorun olduğunda Devlet Bey böyle milli duruş ortaya koymuştur. 15 Temmuz’da gerek kendisinin gerek teşkilatlarının ki Adana’da biz bunu gördük.

Sonuçta siyaset yapıyoruz. Tabi ki sahada mücadelemizi yapacağız. Ahlaki nezaket çerçevesinde yapacağız. Ama devletin bekası ve birliği söz konusu olduğunda bir ve beraber olacağız” şeklinde konuştu.